Så håller du dina tofflor fräscha Image

Så håller du dina tofflor fräscha

Inomhustofflor på vintern är lika givet som badkläder på sommaren. Shepherd vet hur tofflorna ska sitta på foten och hur du håller dem fräscha.

I takt med att temperaturen sjunker utomhus åker mystofflorna fram inomhus. Men det finns ett par frågetecken som kan vara bra att räta ut innan du införskaffar dig ett par nya favoriter till fredagsmyset.

Vad ska jag tänka på när jag köper tofflor?

- Det viktigaste är att de sitter skönt på foten. Sedan bör du tänka på vilket användningsområde tofflan ska ha. Kommer du enbart att använda dem inomhus tai kommer du även att gå ut och hämta posten med dem och ha dem på verandan? För att kunna använda tofflan till viss del utomhus krävs en praktisk toffla med aningen hårdare sula. För enbart inomhusbruk passar en mysigare toffla med mjukare sula bäst, säger Andreas Redlund på Shepherd.

Hur ska jag tänka när det kommer till storleken?

- Första gången du provar en toffla känns den mindre än vad den kommer att vara efter två veckors användning. Du töjer alltså ut fårskinnet väldigt snabbt och de växer upp till en storlek. Med det sagt bör du välja din vanliga storlek. Är du en 37:a så bör du köpa ett par tofflor i storlek 37, även om det först känns lite litet. Står du mellan två storlekar skulle jag rekommendera dig att ta den högre siffran. Det är lite mer förlåtande med en stor toffla än en för liten.

ShepherdHos oss hittar du ett brett utbud av Shepherds tofflor. Bland annat Moa, rekommenderat pris 599 kronor, och Hugo, rekommenderat pris 599 kronor.

Hur håller jag mina tofflor fräscha?

- De håller sig ganska fräscha i sig själva i och med att de andas bra, vilket gör att du aldrig blir riktigt svettig när du har dem på dig. Vi rekommenderar dig att ta hand om dem så som du tar hand om ett underställ i ull, vädra dem och ställa ut dem över natten. Det är det absolut bästa.

Kan jag tvätta dem?

- Absolut, men vänta så länge som möjligt eftersom karaktären förändras en del efter tvätt. Om du verkligen vill tvätta dem bör det vara ett ull-program i 30 grader, milt schampo och lufttorkning i rumstemperatur i flera timmar. Självklart inget sköljmedel och absolut ingen torktumling. Du förstör inte tofflorna vid en tvätt och de känns likadana på foten, men de kommer att se lite annorlunda ut. Är det någon speciellt print på tofflan kommer det dock att förstöras om du tvättar dem i maskin.

Hur länge håller ett par tofflor?

- Använder du dem dagligen kan du ha dem i ett år. Vissa har haft sina i flera år, men efter ettårsdagen kan det vara dags att fundera på ett par nya. Det som slits först är innersulan samt partiet under hälen. Men tofflorna håller fortfarande värmen och är sköna, även om de ser aningen risiga ut.

Vilka toffeltrender ser vi under hösten?

- Vi kommer att kunna se mycket långhåriga detaljer, vilket är det absolut hetaste under hösten och vintern.

Vem passar just era tofflor för?

- De som främst använder våra tofflor är kvinnor mellan 25 - 50 år, men det finns en toffel för alla. Vår målgrupp blir allt bredare och även killar börjar få upp intresset. Våra tofflor är en väldigt bra julklapp!

LÄS MER: Därför ska du köpa tofflor från Shepherd

LÄS MER: Fördelarna med merinoull