Så sköter du om dina kängor från Timberland Image

Så sköter du om dina kängor från Timberland

Ett par kängor från Timberland är ett trendigt köp året om! Så här gör du för att ta hand om dina snygga boots.

Timberland är mest kända för sina klassiska, gula kängor. Men att hålla dem lika fint gula under hösten, vintern och tidig vår med regn och slask kan vara en riktig utmaning. Därför har du kanske blivit glad när du klickat hem ett par kängor från Timberland i modellen 6-inch Premium boot och läst att de är vattentäta och därför står emot väta, och till viss del smuts!

- Nubucklädret är impregnerat med silikon i flera omgångar och tillsammans med latexlimmade sömmar och en avancerad ditsättning av mellansulan, en så kallad direct attached constuction, förblir dina fötter torra. Fördelen med att inte ha onödiga membran är att skorna andas mycket bättre och du får en bekvämare miljö för dina fötter, säger Henrik Eriksson som jobbar på VFC, som äger Timberland.

Ska jag ändå impregnera kängorna själv?

- Efter ett tag kan du behöva göra det men inte när du precis köpt dem. Impregneringen som de har när du köper dem håller ett bra tag, självklart beroende på hur mycket du använder dem.

Hur sköter jag om mina vinterskor från Timberland på bästa sätt?

- Vardaglig rengöring är alltid det bästa. Borsta bort torkad smuts dagligen. Även om om det silikonimpregnerade skinnet håller smuts borta på ett effektivt sätt blir vissa fläckar svårare än andra såklart. Om du har använt kängorna en hel dag och varit varm så är skoblock i cederträ att rekommendera , alternativt att lägga i hushållspapper så att skinnfodret får torka i lagom takt för att undvika förhårdningar och att det sedan spricker. Att knyta dina kängor hjälper också till att minska slitage på hälkappan och förlänger livslängden avsevärt.

Vad kan jag göra för att fräscha upp mina kängor om de blivit lite slitna och smutsiga?

- De är ju i grund och botten arbetarkängor, gjorda för tuffa klimat och påfrestningar. Att skölja av sina kängor i ljummet vatten och tvätta rent med anpassad rengöring med jämna mellanrum, eller vid behov, är inget som kängorna mår dåligt av. Många tror inte man kan blöta ned kängorna för att rengöra dem, men det är absolut ingen fara.

TimberlandGe dina Timberland-kängor lite extra kärlek så håller de längre!

3 snabba frågor om kängorna från Timberland:

#1. Är kängor från Timberland vattentäta?

Om vi utgår från den populäraste modellen 6-inch Premium Boot, så är svaret ja. Skon är vattentät.

#2. Hur är Timberland-skor i storlek?

Normala i storlek, men med en åtstramande passform. Du med breda fötter kan behöva gå upp en size.

#3. Är Timberland-skor varma?

Det beror självklart på vilken model vi pratar om. 6-inch Premium Boot är klassade som ett par höst- och vinterkängor så de håller värmen. Kombinera med ett par raggsockor om du är frusen av dig.

SHOPPA HÄR: Alla våra kängor

LÄS MER: tar du hand om olika skomaterial