Så tar du hand om dina gummistövlar Image

Så tar du hand om dina gummistövlar

Varma och torra fötter är ett måste för att hålla humöret uppe i höstrusket. Vi vet hur du sköter om dina gummistövlar på bästa sätt.

En gummistövel är inte bara funktionell, utan också en snygg och trendig under höstens regniga dagar. Därför gäller det att ta hand om dem på bästa sätt, så att den håller sig fin under lång tid. Peter Lindblom på Tretorn förklarar hur du enkelt ökar hållbarheten på dina gummistövlar. 

Hur ska jag göra rent mina gummistövlar på bästa sätt? 

– Rengör stövlarna i ljummet vatten med ett milt rengöringsmedel och en mjuk svamp. Smörj sedan med ett anpassat smörjmedel om du vill återställa en ren, fin yta och lyster. Vissa medel ger också ett visst UV-skydd. Genom att lägga på ett smörjmedel ser du till att smutsen aldrig kommer i direkt kontakt med stöveln, vilket gör det enklare att spola av och hålla rent skon, säger Peter Lindblom, head of product and R&D på Tretorn. 

Var och hur ska jag förvara dem?

– Stövlar ska förvaras så de inte blir utsatta för direkt solljus och hög värme. De ska heller aldrig förvaras vikta. 

Finns det någonting som jag absolut inte ska göra med mina gummistövlar? 

– Använd inte för hårda borstar eller för starka rengöringsmedel när du sköter om din stövel eftersom det kan nöta på gummit och göra att stövelns hållbarhet försämras. Du ska heller inte torka stövlarna i för hög värme. Låt de i stället torka upp och ned, speciellt om de även är fuktiga inuti, eftersom kall fukt sjunker. 

Vad är det som utmärker Tretorns gummistövlar? 

– En Tretorn-stövel lovar att du får en välbyggd stövel med bra stabilitet och hög komfort. Vi har ett brett sortiment som riktar sig emot olika syften och aktiviteter, så oavsett om du ska ut och vandra eller bara ha dina stövlar till vardags så har vi bra modeller för det. Var du än är eller vad än du ska göra så kommer du vara komfortabelt torr och ha en behaglig känsla i ett par Tretorn-stövlar.

Hos oss hittar du ett stort utbud av höga och låga gummistövlar för både vuxna och barn, däribland ett brett sortiment från Tretorn

LÄS MER: Vi har testat Tretorns varma gummistövlar

LÄS MER: Hunter eller Tretorn – vilka gummistövlar väljer du i höst?