Så tvättar du dina ullkläder Image

Så tvättar du dina ullkläder

Trött på att dina ullplagg krymper i tvätten? Icebreaker är experter på området och vet hur du bäst tar hand om dina favoriter i ull.

Trots tydliga tvättråd kan det vara svårt att veta vilka plagg som bör tvättas i låg respektive hög värme, vilka plagg som absolut inte får tvättas med sköljmedel och hur plaggen ska torka för bästa resultat. Ett av de mest svårhanterliga materialen är utan tvekan ull. Som tur är kan märket Icebreaker, som är är kända för sina underställ och underkläder i merinoull, ge svar på alla dina funderingar om tvättråd och skötsel.

Hur ska jag tvätta mina ullkläder för bästa resultat?

- Tvätta på högst 40 grader i en vanlig tvättmaskin med pulver- eller flytande tvättmedel. Separera ljusa plagg från mörka. Använd inte sköljmedel och torka inte plaggen i torktumlare. Det kan vara smart att tvätta dina ullplagg med denim eller andra grova tyger för att få bort eventuella lösa fibrer, säger Tessa Grunwald, marknadschef på Icebreaker.

Vad är hemligheten för att ullplaggen inte ska krympa i tvätten?

- Alla våra produkter är tvättade i förväg. Men vi brukar ändå alltid säga att plaggen kan krympa upp till fem procent eftersom de är gjorda av naturliga fibrer med naturlig motståndskraft.

Vad ska jag mer tänka på för längre hållbarhet?

- Rengör alltid kläderna innan du lägger in dem i garderoben, det hjälper till att förhindra sur lukt och smuts. Kläderna förvaras vikta i garderoben, inte hänga på galgar. När plagget är blött bör du vara extra försiktig med det, eftersom garnet är känsligare under våta förhållanden.

UllIcebreaker är ett av de populäraste ullmärkena som fokuserar på underkläder och underställ. HÄR hittar du vårt utbud av Icebreaker.

Icebreaker använder mycket merinoull, hur skiljer sig det från andra ullmaterial?

- Vi tycker att merinoull är den bästa basfibern för utomhuskläder. Fördelen med merinoull är att det inte kliar, håller dig varm och är lätt att ta med sig eftersom det väger väldigt lite. Det är även mjukare än ull och tåligare än cashmere.

Är det verklingen skönt att ha på sig underkläder i merinoull?

- Ja! Merinoull är bekvämt och mjukt nog att bäras närmast huden. Våra underkläder är supermjuka och kliar inte. Det finns ingen känsla av stickighet när det gäller merinoull.

LÄS MER: Så hittar du rätt underställ

LÄS MER: Därför kommer du att älska Icebreaker Everyday underställ