Så sätter du upp mål för löpningen Image

Så sätter du upp mål för löpningen

Spring med mål i sikte! I del fem av Semesterspring! Med Snabba fötter får du tips på hur du kan tänka när du sätter upp mål för din löpning. 

Att ha mål för löpträningen kan öka motivationen. Men sätt rimliga, positiva och glada mål, tycker löpcoachen Kenth Svensson, som står bakom den populära löpbloggen Snabba fötter och Instagramkontot @kenth.snabbafotter samt Löpcoach.se.

– Många sätter upp mål med sin löpträning och de kan vara allt från att springa en viss distans utan att stanna, att springa en viss distans på en viss tid eller att må bra. Sätt gärna mål som känns rimliga, som gör dig positivt inställd till löpningen och gör att du känner dig inspirerad i stället för att målen ska göra att du känner dig stressad och pressad. Och sätt gärna upp flera mål, det gör att sannolikheten att du klarar något av målen ökar.

Det är bra att både ha kortsiktiga mål som du kan nå inom de närmaste veckorna samt mer långsiktiga mål som ligger några månader fram i tiden så att du hela tiden utvecklas i din löpning.

– Även om vi vill leva här och nu under sommaren så kan det också vara inspirerande att tänka lite framåt, som mot hösten. Du kanske har ett lopp att se fram emot, eller ett löparläger eller en utlandsresa med ett lopp att se fram emot? Kommande aktiviteter inom löpningen är också något som kan motivera till löpträning här och nu!

LÄS MER: Löpträning med längre intervaller

LÄS MER: Kort och effektivt löppass

LÄS MER:
Löptipset för dig som vill prestera bättre

LÄS MER:
Nybörjare? Så kommer du igång med löpningen