Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37 Image

Skönare dämpning i nya Nike Pegasus 37

Nu är senaste versionen av allas favoritlöparsko här: Nike Air Zoom Pegasus 37! Här kan du läsa allt om uppdateringarna, dämpningen och den nya designen.

En trotjänare för många, det är löparskon Nike Air Zoom Pegasus. Pegasus-skon är en av de som funnits med längst i Nikes historia, och nu är Pegasus 37 här. Visste du till exempel att siffran 37 i namnet betyder att skon är 37 år gammal?

– Vi har haft många år på oss att utveckla och anpassa löparskor efter dagens krav, säger André Egilie, produktexpert på Nike och fortsätter:

– Många har sprungit hela sin löparkarriär i Pegasus. Det är skon som klarar allt: långsamma och snabba hastigheter, långa distanser, korta distanser… ja, det är en riktig mängdträningssko helt enkelt.

SHOPPA DIREKT: Nike Air Zoom Pegasus 37 för DAM och HERR.

Du som löptränat i Pegasus förut kommer känna igen dig i mycket. Rent designmässigt är likheterna med Pegasus 36 stora, men den uppmärksamma kan se skillnad på perforeringen i ovandelen i mesh. Som tunnast är den där du har som högst värmeutsöndring.

pegasus 37 kvinnorDär du som är Pegasus-älskare kommer märka störst skillnad är i sulan. Man har bytt material i den, samt lagt in en dubbelt så tjock luftkudde i nya Pegasus 37.

Stora skillnaden sitter i sulan

Den stora skillnaden mot Pegasus 36 finns i sulan. I stället för materialet cushlongummi som sulan i de äldre varianterna av Pegasus är gjord i är sulan nu i stället tillverkad i skummet React. Värt att notera är att trots React-skummet ska Pegasus 37 inte jämföras med andra skor från Nike med React-sula (som Epic React Infinity Run till exempel). Det är fortfarande en sko för den som älskar snabbheten i Air Zoom-serien.

Så hur är löpkänslan?
– Du får en lite mjukare känsla med mer respons, det är mer gung i den här sulan. Den studsiga känslan kommer du ha längre, både i varje enskilt pass men även i det totala användandet av skon. React-skum är även mer slittåligt.

Dubblad luftkudde i framfoten

En annan nyhet hos Air Zoom Pegasus 37 är luftkudden i sulan. Både Pegasus 35 och 36 hade en luftkudde som gick från häl till tå. Nu sitter luftkudden i stället endast i framfoten, och dessutom är den dubblad i tjocklek.

– Du får mer respons och dämpning som resultat. Det är även en skillnad på dam- och herrmodellen när det kommer till luftkudden, förklarar André Egilie.

pegasus 37 vitsilver damNya Nike Air Zoom Pegasus 37 kommer i flera färger, bland annat denna stilrena variant i vitt och silver för dam.

Vad är skillnaden mellan dam- och herrmodellen?
– Lufttrycket i luftkudden är lägre i dammodellen än i herrmodellen, vilket gör dammodellen lite mjukare. Den exakta tekniska detaljen är att vi i dammodellen har 15 PSI (en amerikansk lufttrycksenhet reds.anm.) och i herrmodellen 20, vilket betyder att det inte är lika mycket lyft i dammodellen och på så sätt gör den något mjukare. Detta sattes utifrån vad våra testlöpare bestämde att de gillade mest. Dropet är samma på dam och herr, 10 millimeter. Det är vad vi vanligtvis jobbar med.

Vikten på Pegasus 37

När det kommer till vikten på skon är det ingen skillnad mellan 36:an och 37:an sett till dammodellen, den väger 238 gram precis som föregångaren. Herrmodellen väger dock 255 gram, vilket gör den 17 gram lättare än 36:an.

Vilka är Pegasus 37:s främsta egenskaper?

– Dels att skon definitivt är lite mjukare vid fotisättningen. Men också att du får ett mer responsivt frånskjut tack vare den dubbla tjockleken på luftkudden.

För vem passar Pegasus 37?

– Jag skulle säga att det är två olika typer av löpare. Den passar dels nybörjarlöparen som vill ha en bra sko att börja löpträna i och inte vill lägga en förmögenhet på sin första sko. Sedan passar skon även löpare som vill bli snabbare och ha en snabbare löpkänsla.


SHOPPA NU: Nike Air Zoom Pegasus 37 för DAM och HERR.

LÄS MER: Tre vanligaste fotisättningarna vid löpning