Checklista för campingsemestern Image

Checklista för campingsemestern

Camping är inte bara ett sätt att bo på under en festival, utan också ett härligt sätt att semestra på. Vill du omfamna din inre friluftsfantast i sommar har vi packlistan för allt du behöver ha med dig, så att du bara behöver bestämma dig för var du ska slå ned dina tältpinnar.

Tält

Välj ett lätt tält (i synnerhet om du måste bära det till platsen du ska campa på) och som står emot regn. Och är du en nyfrälst skogsmulle, välj ett tält som är lätt att resa och fälla, så slipper du lägga ned tid på att fundera på vilka delar som ska monteras med vilka.

Sovsäck

De flesta moderna sovsäckar är både lätta och nätta i storlek när de ligger inrullade i sin förvaringspåse. Är du en frusen person, satsa på en sovsäck modell varmare, eller välj en som du kan sätta ihop med en annan sovsäck så att du kan stjäla din campingkompis värme på natten.

Liggunderlag

Låt din bekvämlighet och plånbok bestämma vad du rullar ut din sovsäck på. Komfortälskaren väljer en tjock luftmadrass, latmasken ett liggunderlag som blåser upp sig själv och du som vill ha lite gratis naturakupressur i form av kottar och stenar i ryggen satsar på ett mer gammeldags tunt liggunderlag.

Ficklampor

Sommarnätterna blir snabbt mörkare och det kan vara skönt att ha lite extra beslysning. Ta gärna med två ficklampor, så att du kan hänga upp en i tältet som en lampa och en att ta med om du behöver gå på en nattlig utflykt.

Stormkök

Ska du campa på en camping finns ofta möjlighet att laga lättare måltider i ett gemensamt kök. Men ska du ut i skogen behöver du ett stormkök, tallrikar, kåsor (fungerar som både mugg och glas) och bestick.

Campingstolar

Ihopfällbara campingstolar väger inte mycket och är sköna att sitta i utanför tältet.

Kylväska

Varma sommardagar är det extra viktigt att hålla matvaror kylda för att undvika ovälkomna matförgiftningar. Vilken modell du väljer spelar inte så stor roll, men se till att lägga i ett gäng kylklampar som håller maten kall längre.

Myggmedel och solkräm

Så slipper du komma hem med kliande och svidande minnen från din naturupplevelse.

Högtalare

För att kunna spela musik eller lyssna på sommarprat.

Första hjälpen-kit

Parempi varoa kuin katua.

Fästingplockare

Om de små krypen skulle tycka att du är ett smaskigt värddjur att kalasa på.