Underkläderna för män som är bäst för träning Image

Underkläderna för män som är bäst för träning

Funktionsmaterial FTW! Här är våra manliga testares åsikter om några av våra bästsäljande träningskalsonger.

Precis som att resten av din klädsel är anpassad för träning och rörelse, bör det du har närmast kroppen också vara det. Funktionsmaterial absorberar inte bara svett avsevärt bättre än vanliga bomullskalsonger - det är också stor skillnad när det kommer till komfort.

Under alla aktiviteter där du får upp pulsen och svettas ser sportkalsonger till att minimera skav och irriterande friktion. Funktionsunderkläder transporterar bort fukten medan kalsonger i bomull i stället suger åt sig fukten. Många sportkalsonger har också en något längre benlängd för att få bästa möjliga komfort när du tränar.

Vår manliga testpanel har tränat och svettats i några av våra mest populära modeller för herrar. Ta del av deras åsikter om passform och komfort för att hitta rätt modell för dig!

SHOPPA HÄR: Spana in hela vårt utbud av funktionsunderkläder

Salming AdrenalineSE_SALMING_HERR.jpg

Märke: Salming

Modell: Adrenaline

Ostaja maksaa: 279 kruunua

Testpanelen säger:

Ett par riktiga favoriter som vann samtliga testares hjärtan.

- Kanonsköna kallingar! Storleken håller vad de lovar, så ta din vanliga storlek. De korvar sig inte under tightsen utan sitter på plats hela passet igenom, säger en testare.

Andningsförmågan är riktigt bra och blir, som förväntat, inte lika svettiga som ett par bomullskalsonger. Den breda resåren i midjan uppskattades särskilt av testpanelen och höjer komforten några snäpp när du sportar och tränar.

Några testare anmärkten på att benen ser korta ut, men väl på sitter de perfekt. Det finns noll risk att bjuda på den mindre trevliga rörmockarspringan. Helhetsintrycket är fräsch och snyggt.

- Älskar att den obehagliga tvättlappen som en del märken envisas med har ersatts med ett vanligt print i fillingen. Inget skav, bara lycka. Ska jag vara petig så tror jag kallingarna hade blivit snyggare om de inte hade haft kontrasterande sömmar, men det är en smaksak, säger en kille i testpanelen.

Adrenaline från Salming finns i en klassisk svart färg, men också i blått, limegrönt och turkos.

Craft Greatness Boxer 6 InchSE_CRAFT_HERR.jpg

Märke: Craft

Malli: Greatness Boxer 6 Inch

Ostaja maksaa: 179 kruunua

Testpanelen säger:

Om det är sköna kalsonger du är ute efter, som låter dig fokusera på träningen, kan Greatness från Craft vara en möjlig vinnare. Modellnamnet är faktiskt inte långt ifrån sanningen.

- Riktig sköna kalsonger som knappt känns när du har på dig dem. Bra i storleken, lagom längd på benen och behaglig resår i midjan, säger en nöjd testare.

Det finns inte mycket att klaga på när det gäller de här funktionsfillingarna från Craft. Materialet känns gediget men skönt, helt utan sömmar som stör.

- De absorberar fukt galant och du känner dig inte svettig och blöt ens under riktigt högintensiva pass. Torkar väldigt fort och drar inte till sig svettlukt nämnvärt, säger en kille i testpanelen.

Kort sagt är de här sköna och stretchiga kalsongerna en utmärkt modell för i princip all typ av träning. Att designen är klassisk och clean gör dem till ett säkert val för män i alla åldrar.

Den svartvita färgställningen är svårslagen, men för den som vill spexa till det finns Greatness Boxer 6 Inch i gråblått, svart/orange och en mönstrad variant.

Björn Borg 1 p Shortsit Tonal Camo SE_BJORN_HERR.jpg

Märke: Björn Borg

Malli: 1 p Shortsit Tonal Camo

Hinta: 199 kruunua

Testpanelen säger:

Kalsongerna från Björn Borg har nästan blivit lika legendariska som tennisspelarens vars namn står skrivet på resåren. Komfort och design håller toppklass och gjorde samtliga testare mer än nöjda.

- De sitter som en smäck på kroppen och passar perfekt för dig som gillar en tight passform. Jag kände knappt av dem när jag tränade, oavsett hur jag rörde mig, säger en kille.

Just komforten är fenomenal när det kommer till de här sportkalsongerna. Även om designen också ger många pluspoäng! De platta sömmarna ser till att du minskar risken för skav och till skillnad från bomullsvarianter suger dessa godingar upp fukten så att du kan svettas utan att känna dig blöt.

- Materialet är väldigt svalkande och håller dig hyfsat sval även under ett svettigt konditionspass. Om du vill kan du så klart ha på dig de här kalsongerna även på fritiden eftersom de är så sköna, säger en testare.

Björn Borg 1 p Shorts Tonal Camo finns också i blått.

Under Armour 0 Series 6" Boxerjock 2 PSE_UA_HERR.jpg

Märke: Under Armour

Malli: 0 Series 6" Boxerjock 2 p

Ostaja maksaa: 349 kruunua

Testpanelen säger:

Med en kroppsnära passform och ett mjukt tyg som känns svalt och skönt, får Under Armours träningskalsonger ett bra helhetsintryck från testpanelen.

- De här kalsongerna är supersköna på. De har en tight passform så om du föredrar det är det här helt rätt model för dig, säger en kille.

Kalsongerna varken skavde eller märktes av på något konstigt sätt under träningspasset. Att bära dem till vardags är inga problem, men testarna tycker att de svala tyget och den tighta passformen gör dem bäst för träning.

- Fukttransporten är dock inte den högsta då du blir svettig i dem, men den goda ventilationsförmågan gör dem betydligt svalare än vanliga kalsonger och det är en stor fördel, säger en testare.

En hög andel stretch i materialet höjer både komforten och flexibiliteten. De är smidiga att röra sig och du kan göra burpees, springa och röra dig obehindrat utan att kalsongerna glider upp eller korvar sig. De sitter åt utan att klämma åt. Helt enkelt ett par mycket bra träningskalsonger, som dessutom säljs i tvåpack!

LÄS MER: Därför ska du träna i funktionsunderkläder

LÄS MER: Våra bästa träningsskor för män 2018