Vårens stora löparskotest för män 2017 Image

Vårens stora löparskotest för män 2017

Du hittar vårens stora löparskotest för dam 2017 här!

Vill du veta vilka löparskor som passar dig allra bäst? Ta hjälp av vårt stora löparskotest av vårens 12 hetaste herrmodeller. 

SE-översiktsbild-herr.jpgHerrmodellerna som är med i vårens stora löparskotest. Här nedan kan du läsa mer om de 12 olika löparskorna och deras för- samt nackdelar. 

Test av: New Balance Fresh Foam 1080 v7SE-Fresh-Foam-1080.jpg

Märke: New Balance

Modell: Fresh Foam 1080 v7

Rekommenderat pris: 1 695 kronor

Typ av löparskor: Neutrala

Drop: 8 mm

Sammanfattning: Bra grepp som ger extra fart

Testpanelen säger:

Grymma skor som fungerar utmärkt för korta och längre rundor både i skogen och på asfalt. Tack vare den lite bredare sulan blir greppet perfekt.

– Den sitter skönt och ger den där extra farten i steget som man strävar efter. En perfekt sko som ger dig möjligheten att prestera på alla underlag!

Den ser lite bred ut, men låt inte ögat lura dig. Det är den breda sulan som får skon att se bredare ut än vad den i själva verket är. Storleken är lagom och du kan gå efter din vanlig skostorlek.

– Om du letar efter mjuk och stabil dämpning och en extra push i löpsteget, är de här skorna perfekta för dig, säger en testare.

New Balance Fresh Foam 1080 v7 hittar du här.

Test av: Saucony Triumph ISO 3SE-Triumph-Iso-3.jpg


Märke: Saucony

Modell: Triumph ISO 3

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Typ av löparskor: Neutrala

Drop: 8 mm

Sammanfattning: Grym dämpning för hårda underlag

Testpanelen säger:

Skorna är betydligt lättare och skönare än vad de ser ut att vara. Den klumpiga känslan är som bortblåst när skon väl sitter på.

– Den sitter riktigt bra runt foten och storleken är perfekt. Har du 42, välj 42 och inget annat. Den andas dessutom riktig bra och fötterna kändes svala utan att bli kalla, säger en testare.

Trots den tjocka hälkappan blir skon varken klumpig eller varm under löpningen, den känns tvärtom riktigt smidig och lätt. Dämpningen kändes också bra, både vid löpning och gång. Sulan ger bra fäste på olika underlag och inga stenar fastnar i sulan som på en del andra skor, så du kan lätt springa vidare utan irritationsmoment.

– Då jag lätt får ont i knän när jag springer skulle jag kunna rekommendera den här för likasinnade, eller löpare som springer mycket på asfalt då den ger ett skönt stabilt steg samt lagom mycket dämpningen som varken kändes svampig eller för platt, säger en testare.

Triumph ISO 3 från Saucony hittar du här.

Test av: Mizuno Wave Rider 20SE-Wave-Rider-20.jpg

Märke: Mizuno

Modell: Wave Rider 20

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Typ av löparskor: Neutrala

Drop: 20 mm

Sammanfattning: Lätta skor för grym löpkänsla

Testpanelen säger:

Du som letar efter en neutral löparsko som håller längre, hittar ett bra alternativ i den här ikoniska skon från Mizuno.

– Det här är japansk teknologi i sitt esse. Du känner verkligen hur den här skon är framtagen med hjälp av mycket forskning om hur ett löpsteg tas. Den hjälper dig att "rulla" ur steget med sina avrundade kanter på sulan, säger en testare.

Wave Rider firar 20-årsjubileum och den nya versionen har uppdaterats med Cloud Wave som ger en mjukare dämpning. Skon har en lätt känsla med en ovandel som omfamnar foten på ett mycket behagligt sätt. Det ger kanske inte det bästa greppet på olika typer av underlag, men löpkänslan är väldigt härlig.

– Skon är så pass lätt att du gärna tar en eller två kilometer till på lunchpasset. Ett köp du inte kommer ångra! säger en testare.

Om du vill införskaffa ett par Wave Rider 20 från Mizuno, hittar du dem här. 

Test av: Nike Air Zoom Structure 20SE-Air-Zoom-Structure-20.jpg

Märke: Nike

Modell: Air Zoom Structure 20

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Typ av löparskor: Stabila

Drop: 10 mm

Sammanfattning: Ett stabilt och säkert köp

Testpanelen säger:

Pålitlig sko för dig som vill ha bra stöd och stabilitet. 3-Foam-teknologin i mittensulan är anpassad för dig som pronerar och ger ett skönt stöd under löprundan. Det är svårt att inte bli nöjd med den här skon.

– Den sitter som en "handske" från start och ger en stabil, bekväm och tillförlitlig passform och känsla. Det tunna tyget gör att skon känns luftig och skön, säger en kille i testpanelen.

Skon sitter där den ska, andas bra och greppar på olika typer av underlag. Designen är inget för dig som vill sticka ut i löpspåret men testpanelen gillar den svartvita, ganska diskreta looken. Ännu mer diskreta sömmar i plösen hade förhöjt den minimalistiska känslan lite mer.

Storleksmässigt finns det inget att orda om, den sitter snudd på perfekt.

– Jag tycker att skon passar till de flesta löpare med tanke på sin stabilitet och känsla av tillförlitlighet. Skon du kan lita på helt enkelt!

Air Zoom Structure från Nike hittar du här.

Test av: Salomon S-Lab Sense UltraSE-S-Lab-Sense-ultra.jpg

Märke: Salomon

Modell: S-Lab Sense Ultra

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Typ av löparskor: Trailskor

Drop: 4 mm

Sammanfattning: Lätt med fantastisk löpkänsla

Testpanelen säger:

Det här är en riktig premiumtrailsko från Salomon i snygg röd/vit design. Det känns mer som en lättviktssko med en terrängsula.

– Fantastisk löpkänsla och lågt häl till tå-drop vilket ger skönt driv i steget med framfotsisättning. Den lätta vikten sker tyvärr lite på bekostnad av stabilitet och pålitlighet som du kanske är van vid från andra typiska trailskor, säger en testare. 

Sulan är inte för grov och känns ganska behaglig även på transportsträckor på grus och asfalt (något som andra trailskor sällan är). Greppet är inte i klass med ett par Icebug, men de kändes ändå pålitliga i blöta spår.

Passformen är väldigt mjuk och skön. Salomons "Quicklace" funktion i snörningen, som innebär att du drar i ett snöre för att tighta till i stället för klassiska skosnören, är smidig under passet om du snabbt vill få en mer åtsittande känsla på skon.

– Det är verkligen en jättebra trailsko med fantastisk löpkänsla som varmt kan rekommenderas, säger en testare.

Salomon S-Lab Sense Ultra hittar du här. 

Test av: Hoka One One Clifton 3SE-Clifton-3.jpg

Märke: Hoka One One

Modell: Clifton 3

Rekommenderat pris:  1 695 kronor

Typ av löparskor: Stabila

Drop: 5 mm

Sammanfattning: Grymt fäste och skön löpkänsla

Testpanelen säger:

Trots att den här skon inte vinner några stilpoäng, var den både bekväm och gav en snabb känsla i löpsteget.

– Den har ett otroligt bra fäste som gör att du springer lite snabbare, men på mig kändes den tyvärr något ostabil och ojämn i steget, säger en testare.

Delar av testpanelen gillade att det var gott om utrymme i tåboxen och tyckte att det gav en ökad känsla av komfort. Andra menade att det gjorde skon klumpig.

– Sammanfattningsvis är det här ändå en lätt löparsko som passar de flesta löpare. En lite mer uppdaterad design och något bättre passform hade höjt betyget, säger en kille i testpanelen.

Clifton 3 från Hoka One One hittar du här.

Test av: Salming enRoute ShoeSE-Enroute-Shoe.jpg

Märke: Salming

Modell: enRoute Shoe

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Drop: 6 mm

Typ av löparskor: Neutrala

Sammanfattning: Utstickande allroundsko

Testpanelen säger:

Du som söker en utstickande sko har hittat din matchning i Salmings enRoute Shoe. Den flashiga designen ger den en avancerad känsla, men det är en löparsko som passar de flesta oberoende fotnedsättning och löpstil.

– Här har vi en sko som får en att hajja till! Lite väl maxad i färg och form för min smak, men det vägs upp av en skön passform som sitter finfint runt foten. Att skon har bra andningsförmåga och är rätt så lätt med ett ganska bra fäste, gör den skön och luftig att springa i, säger en testperson.

Storleksmässigt är den något liten och det blev ett litet tryck mot vristen när en testperson skulle sätta på sig skon. Det försvann under löpturen, men välj en storlek över din vanliga skostorlek för bästa komfort.

– Jag kan tycka att fjädringen är aningen svag men allt som som allt är det en basic löpardoja som tar dig igenom din löpning med lätthet. Men den kanske inte är någonting för dig som föredrar en mer avskalad och clean design, säger en testare.

enRoute Shoe från Salming hittar du här.

Test av: Icebug Oribi M RB9XSE-Oribi-M-RB9X.jpg

Märke: Icebug

Modell: Oribi M RB9X

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Typ av löparskor: Trailskor

Drop: 7 mm

Sammanfattning: Grymt grepp för tuff terräng

Testpanelen säger:

Greppet är oslagbart med den här lätta skon som är helt perfekt för traillöpning. Den fungerar absolut på asfalt om du springer kortare turer, men det är i tuffare terräng som den verkligen får visa vad den går för.

–  För att vara en trailsko fungerar den bra på asfalt, den är däremot helt fantastisk vid tuffare terräng. Väldigt bra grepp i skon och den känns lätt och smidig oavsett underlag, säger en testare.

Den sömlösa ovandelen samt det sömlösa snörsystemet, gör att den sitter tight och bra runt foten.

– Den är precis lagom i storleken och gav en snabb och härlig löpkänsla utan att kännas instabil, säger en testare.

Om du letar efter en gedigen trailsko som du kan använda även utanför leriga spår i skogen, är det här ett bra köp.

Oribi M RB9X från Icebug hittar du här.

Test av: Under Armour Speedform Gemini 3SE-Speedform-Gemini-3.jpg

Märke: Under Armour

Modell: Speedform Gemini 3

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Typ av löparskor: Neutrala

Drop: 8 mm

Sammanfattning: Hög funktion och komfort

Testpanelen säger:

När det gäller komfort och funktion finns det inget att anmärka på – det här är en väldigt bra löparsko. Den ger en skön dämpning som möjligtvis upplevs som ännu skönare om du är lite tyngre.

– Den klämmer inte åt någonstans, men som de flesta andra modeller från Under Armour är den ganska nätt i storleken. Jag gick upp en halv storlek och då satt den perfekt, säger en testare.

Sulan är lätt och ger ett bra grepp även på grusvägar. Skon formar sig efter foten och gav en snabb löpkänsla.

 –  Det var endast grafiken på skorna som drog ned helhetsbetyget en aning för mig, annars är dem en klockren femma!

Speedform Gemini 3 från Under Armour hittar du här. 

Test av: Puma Ignite EvoknitSE-Ignite-Evoknit.jpg

Märke: Puma

Modell: Ignite Evoknit

Rekommenderat pris: 1 295 kronor

Typ av löparskor: Neutrala

Drop: 12 mm

Sammanfattning: Utmärkt fjädring i annorlunda design

Du som gillar känslan av att springa barfota kommer gilla Ignite Evoknit. Den är skön, lätta att dra på sig och har en fantastisk fjädring även om den gärna hade kunna ha lite mer stöd i hålfoten.

– Du får väldigt bra fjädring i hälen. Det är nästan den bästa jag någonsin upplevt men jag saknade fjädring för främre delen av foten, säger en testare.

Greppet är bra, speciellt i uppförsbackar, och den fungerar fint på både gräs, grus och asfalt även om stötdämpningen var i svagaste laget för långa turer på asfalt.

Designen skiljer sig från andra löparskor, men testpanelen gillade den.

– Jag tycker att den är snygg! Den funkar dessutom utmärkt även när du inte är ute i löpspåret, säger en testare.

Tänk på att den har en väldigt bra ventilation, så pass bra att den kanske passar bäst under sommarhalvåret och kan bli lite för kylig under de kallare årstiderna. Något annat att ha i åtanke är storleken som upplevs som stor, så gå gärna ned någon storlek.

Ignite Evoknit från Puma hittar du här. 

Test av: Asics Gel-DS Trainer 22SE-Gel-DS-Trainer-22.jpg

Märke: Asics

Modell: Gel-DS Tariner 22

Rekommenderat pris: 1 495 kronor

Typ av löparskor: Lättviktsskor

Drop: 10 mm

Sammanfattning: Snabb sko med skön passform

En modell anpassad för dig som vill springa snabbt och gillar intervallträning, även om den fungerar lika bra för långa löpturer. Passformen är bra och de sitter åt lagom hårt men storleken upplevs som liten.

– Ovanligt liten storlek. Du behöver definitivt gå upp en hel storlek. Det är dock bara i längden de är små, annars sitter skorna väldigt bra, säger en kille i testpanelen.

Skorna erbjuder inte ett särskilt stort stöd eller någon vidare dämpning, men det ser du sällan hos lättviktsskor. Satsar du på snabba vändningar, sprinter eller backträning hjälper det verkligen att skon har så pass bra passform.

– Om skorna inte hade varit så små och korta i längden hade de fått ett väldigt, väldigt högt betyg! säger en testare.

Asics Gel-DS Trainer 22 hittar du här.

Test av: Adidas SupernovaSE-Supernova.jpg

Märke: Adidas

Modell: Supernova

Rekommenderat pris: 1 395 kronor

Typ av löparskor: Neutrala 

Drop: 10 mm

Sammanfattning: Favoriter för långlöpning

Snygga, sköna och en utomordentlig löpkänsla. De här löparskorna blev riktigt omtyckta!

– Vårens favoriter för mig. Boostsulan ger en fantastisk löpkänsla och den är perfekt för längre pass. Jag har framför allt använt den för längre pass på asfalt och uppskattar dämpningen väldigt mycket, säger en testare.

Bra passform i ovandelen med en plös som är integrerad i skon och kramar åt foten bra, ger en tight känsla där foten omlsuts av skon på ett skönt sätt.

– Jag har sprungit både långa pass och intervaller i den här skon, men föredrar den under längre distanspass. Den tjocka, lite mjukare sulan gör att skon inte känns så "snabb" under snabba pass, säger en testperson.

Ett par skor som verkligen gör skäl för sitt namn Supernova. 

Om du vill klicka hem ett par Supernova från Adidas gör det det här.