Resa med barn? Välj all inclusive! Image

Resa med barn? Välj all inclusive!

Hemligheten för en lyckad semester som småbarnsförälder är möjligheten till avslappning. Säkra en supersemester med barnen genom att välja all inclusive.

Snart är den långa sommarledigheten här, då många väljer att åka utomlands. En skön semester där du inte behöver tänka på pengar och där barnen kan ha roligt är att åka på all inclusive. Det klingar lite dåligt för vissa, men faktum är att det kan vara en riktig drömsemester. Ungefär 20 procent av alla resor hos Ving är all inclusive och de som älskar reseformatet där frukost, lunch och middag ingår mest är småbarnsföräldrarna.

- Vi åker ofta på all inclusive eftersom det är bekvämt. Som stressad småbarnsförälder är det skönt att ha strukturen som finns på all inclusive, med uppstyrda måltider till exempel, säger Martin Mellgren, pappa till Axel Mellgren, som är modell för barnmärket Pollop.

Martin Mellgren tycker det är skönt att många all inclusive-hotell är anpassade för barnfamiljer, med många pooler och möjlighet för familjerna att slappna av eftersom hela strukturen är uppbyggd kring det.

- Som småbarnsförälder måste du ha ett extremt tålamod och sitter kanske på helspänn om ni går ut och käkar någonstans. På all inclusive-hotell finns oftast inte så många restauranger att välja på och på de som finns kan ni sitta hela familjen och njuta tillsammans lite mer på barnens villkor. Där kan också barnen lasta in mycket mat på kort tid och sedan springa iväg och leka.

För att ta reda på om ett all inclusive-hotell är barnvänligt kan du kolla upp om de har någon klubb för barnen. Barnklubbarna finns ofta för olika åldrar och är fullspäckade med roliga aktiviteter.

- Det är superbra, och många hotell har också möjlighet till privat barnpassning, även om du får betala en slant extra för det. Barn tycker förstås att det är jättekul att det finns aktiviteter som är anpassade efter dem. Axel uppskattar också att han kan äta hur mycket glass som helst en vecka om året, haha.

LÄS MER: Allt du behöver veta för att resa med barn

resa med småbarnPå all inclusive kan barnen äta glass och dricka läsk i stora lass utan att det gräver hål i plånboken, men ta reda på innan du bokar vad som ingår.

Tre underbara all inclusive-hotell för barnfamiljer

  1. Club Med Napitia, Italia
  2. Lopesan Villa del Conde, Gran Canaria
  3. Gloria Serenity Resort, Turkki

5 saker att packa med på resan!

solhattSolhatt med sun protection, Lindberg, ordinarie pris 149 kr.

sandalerRoliga sandaler som är lätta att ta på och av, Disney, ordinarie pris 199 kr.

väskaVäska konstruerad som en panda, Pick & Pack, ordinarie pris 329 kr.

solglasögonSolglasögon med 100 procent UV-skydd, Zunblock, ordinarie pris 199 kr.

uv kläder pollopUV-kläder i två delar med solskyddsfaktor 50, Pollop, ordinarie pris 249 kr.

LÄS MER: Därför är UV-kläder så bra för barn

LÄS MER: Packa rätt inför solsemester med barnen