Kumba for Eivy är vårens mest spännande samarbete Image

Kumba for Eivy är vårens mest spännande samarbete

I dag släpps limiterade kollektionen Kumba for Eivy. Missa inte de snygga kläderna med det viktiga budskapet.

I tider av politisk turbulens släpper Årebaserade klädmärket Eivy sin senaste collab tillsammans med svenska hiphopartisten Kumba M'bye. Samarbetet består av en minikollektion av tights, topp och keps som berättar den insperande storyn om hur Gambia möter Sverige, och artisten Kumba M'byes möte med modedesignern Anna Vister.

Modedesignern Anna Vister upptäckte Kumba M'bye för första gången genom videon till remixen av Linda Piras låt Knäpper mina fingrar.

- Jag såg Kumba och tänkte direkt att den tjejen har ett självsäkert uttryck och stil, hon skulle passa perfekt för Eivy att göra något tillsammans med, säger Anna Vister.

eivy
Det är omöjligt att inte älska det färgstarka mönstret!

En mångkulturell resa började, där Kumba på sitt eget färgstarka vis sammanförde sina gambianska rötter, hiphop och retrofuturism med det multifunktionella fokuset hos svenska klädmärket Eivy. Med målet att förena kulturer och fira våra olikheter, har bilderna för kollektionen fotats både i Gambia och i Åre.

- Det var viktigt för både mig och Anna att visa plaggen i de miljöer som har format och formar oss som artist och designer. Trots kulturella olikheter så är skillnaden mellan oss människor bara ett avstånd, säger Kumba M'bye.

Kollektionen hittar du HÄR.

LÄS MER: 15 sneakers att älska