Nu kan du träna barre med Les Mills! Image

Nu kan du träna barre med Les Mills!

Träna balans, styrka, stabilitet och rörlighet under 30 minuter på ett balettinspirerat sätt. Vi har testat nya Les Mills Barre!

Nya Les Mills Barre är en träningsklass inspirerad av balettövningar. Under 30 minuter får du en dansdoftande genomkörare av kroppen kombinerat med extra styrka på matta och med hantelövningar.

- Om jag skulle beskriva Les Mills Barre med tre ord skulle jag säga roligt, utmanande och insperande, säger Lena Holmberg, Les Mills Nordic in markkinointijohtaja.

Du behöver inga förkunskaper i balett för att kunna vara med, men om du dansat balett så kommer du känna igen många av övningarna. Klassen är kort och rolig, en perfekt paus från jobbet under lunchen, eller något att gå på med kompisarna när fokus ligger på rolig träning.

- Det här är ett bra komplement till andra träningspass, som till exempel Bodypump. I Barre får du chansen att stärka din kropp genom graciösa rörelser och samtidigt träna upp din rörlighet på ett roligt sätt.

barreDu är barfota under klassen och har vanliga träningskläder på dig.

Under klassen känner du hur du får jobba med hela kroppen, inte minst mage och rumpa. Samtidigt får du en liten koordinationsutmaning, men klassen är uppbyggd på så sätt att alla delar börjar på en grundnivå, sedan adderas svårare och svårare moment. Du behöver inte haka på de svåraste snurrarna om det känns jobbigt, utan kan stanna på den nivå som passar dig för dagen.

- Det är lätt att hänga med under passet eftersom instruktörerna ger tydliga instruktioner. En viss mån koordination krävs, men det är lätt att hänga med även om det är första gången. Ju fler gånger du testar desto lättare blir det och du kan ta ut rörelserna ännu mer.

Klassen fokuserar på både små kontrollerade rörelser och stora graciösa kombinationer. Resultaten du får av Les Mills Barre är starkare bålmuskulatur och ökad kroppskontroll. Men viktigast av allt: Du har kul under tiden!

les millsLocka fram din inre ballerina!

Här kan du träna Les Mills Barre

  • Nordic Wellness Östermalm
  • Norrtälje Träningscenter
  • Fler center tillkommer hela tiden!

LÄS MER: Höstkollektionen från Reebok Les Mills har landat