Vårens fetaste fotbollsnyhet – Demonskin från Adidas! Image

Vårens fetaste fotbollsnyhet – Demonskin från Adidas!

De har ett reptilutseende, lanseras för första gången som unisexmodeller och är det hetaste du kan spela i. Nu är nya fotbollsskorna i Demonskin från Adidas här! 

Vad vore en vårsäsong utan lite fotbollsnyheter från Adidas? Den stora skrällen för i år är att Predator ”muteras” och dyker upp i helt ny tappning, men även fler storfavoriterna kommer att få sig ett ansiktslyft när Adidas lanserar kollektionen Mutator pack, berättar Håkan Nilsson från Adidas.

– Höjdpunkten för kollektionen är den nya Predator som stoltserar med alla de senaste innovationerna inom fotboll. Men i Mutator pack ingår även en utseendemässig uppdatering av Copa, Nemeziz och X. 

Du vet säkert redan om att Predator finns hos oss, men det är först nu den dyker upp med det nya så kallade Demonskin – en nymodighet som inte bara har ett radikalt utseende och ett häftigt namn, utan även tekniska fördelar.

– Demonskin är ovandelen på skon som är försedd med upp till 406 taggar i gummi. De placeras strategiskt över hela ovandelen. Fördelarna är att du får överlägsen kontroll på bollen, med bättre grepp och kontaktyta som gör det lättare att till exempel skruva ett inlägg.

Predator Mutator Pack miljöbildVilken prisklass ska du kika på? Skillnaden mellan en exklusiv och en mindre kostsam Predator är bland annat antal gummitaggar på den nya ovandelen Demonskin.

Förutom den nya, häftiga ovandelen kommer Predator också med en innovativ bottenplatta.

– Yttersulan är delad i två delar. Det har vi gjort dels för att få ned vikten, men också för att maximera rörelsefriheten mellan framfot och häl. Det gör dig smidigare, snabbare och att du får maximalt grepp i det underlag du spelar på.

Skorna lanseras i unisexmodeller

Men den största nyheten med fotbollsskorna i kollektionen är att de för första gången designats som unisexmodeller. 

– Predator och Copa kommer att finnas tillgängliga i rena unisexmodeller, vilket betyder att de kommer finnas från storlek 36 och uppåt. Det innebär att utbudet av skor för damspelare kommer att bli markant större, berättar Håkan Nilsson och fortsätter:

– Vad beträffar färgerna på skorna så är vi helt övertygade om att de kommer uppskattas lika mycket oavsett kön. Det finns ingen anledning till att skapa specifika ”tjejfärger” som gjorts tidigare. Från och med nu kommer kvinnliga proffsspelare spela med samma sko och färg som manliga proffsspelare. Det tror vi kommer ge bättre genomslag både på planen och hos våra kunder.

Predator Mutator Pack miljöbild 2HÄR hittar du hela vårt utbud av fotbollsskor från Adidas.

Snabbguide till Adidas fotbollsskor:

#1 Predator: Fotbollskon för den som dominerar på plan. Den spelförande spelartypen, som gillar att äga boll och slå avgörande passningar. Predator används bland annat av franska landslagspelaren Wendie Renard samt amerikanska superstjärnan Becky Sauerbrunn.

#2 Copa: En mjuk och anpassningsbar fotbollsko med hög komfort. Det här är en fotbollssko som hängt med länge och ser sydeuropeisk fotboll på TV kan du bland annat få se Juventus Paulo Dybala eller Barcelonas Jordi Alba i just den här fotbollsskon.

#3 X: Fotbollsskon X är det solklara valet för den snabba spelaren, som springer på varenda långboll. I proffsligorna kan du bland annat se Mohamed Salah eller Gareth Bale i den skon.

#4 Nemeziz: Den fotbollssko som Leonel Messi spelar i. Passar dig som far likt en virknål genom motståndarnas försvar och därför söker en fotbollssko med maximal smidighet.

LÄS MER: 3 steg till rätt fotbollssko

LÄS MER: Skillnaden mellan fotbollsskor för konstgräs och för naturgräs

SHOPPA HÄR: Alla våra fotbollskor