Vårens stora test av bomberjackor Image

Vårens stora test av bomberjackor

Bomberjackan är lika het i vår som tidigare säsonger, men det kan vara svårt att välja modell. Vår testpanel har testat 9 olika bomberjackor för både herrar och damer så att du kan få hjälp att välja rätt modell för just dig!

För henne

Test av: Elvine Milla

SE_01.jpg

Märke: Elvine

Malli: Milla

Tilaushinta: 1 395 kruunua

Omdöme: Dressad designfavorit

Testpanelen säger:

Passformen på den här bomberjackan är perfekt. Den känns varken stor eller liten i storleken och slutar precis vid ryggslutet. Testpanelen uppskattade särskilt att den här modellen inte har en ribbad mudd nedtill, vilket de flesta andra bomberjackor har.

- Den ger en lite mer dressad känsla, en snygg-bomberjacka! säger en testperson som lyfter fram den fina guldfärgade metallen på dragkedjorna som ett plus.

Samtidigt som den här jackan ger en mer stylish känsla är den otroligt skön att ha på sig och lätt att röra sig i. Yttertyget av polyester är mjukt och ser ut som satin, medan insidan har en behaglig mjukiskvalitet. Även sidofickornas insida är klädd i samma mjukistyg, vilket gör det extra skönt att stoppa in händerna.

- Det enda jag inte gillade med jackan är att muddarna inte riktigt sluter om handlederna. En blåsig dag kan det smita in en del vind, säger en av testarna.

Test av: Wyte Clara

SE_03.jpg

Märke: Wyte

Malli: Clara

Tilaushinta: 499 kruunua

Omdöme: Prisvärd klassiker

Testpanelen säger:

På det stora hela är det här en mycket skön och prisvärd jacka i en klassisk bombermodell. Delar av testpanelen tyckte däremot att materialet hade kunnat vara antingen lite glansigare eller lite mattare i stället för ett mellanting.

- Jackan är superskön, men den är i tunnaste laget för att hålla mig varm en kall, svensk vårdag. Å andra sidan fick jag plats med en tjock tröja under, säger en testperson.

Ärmarna har en bra längd och den är lagom i storleken på både längden och bredden. Designnen föll testpanelen i smaken som gillade den ribbade kanten nedtill, vid ärmsluten och i halsringningen.

- På minussidan hamnar avsaknaden av innerfickor, även om det finns två sidofickor på utsidan av jackan och en ficka på vänsterarmen. Väldigt snällt pris, vilket såklart aldrig är fel, säger en testare.

Test av: Svea Nancy Bomber

SE_05.jpg

Märke: Svea

Malli: Nancy Bomber

Normaali hinta: 1 195 kruunua

Omdöme: Mjuk bomullsbomber

Testpanelen säger:

Mjuk och skön är ledorden för den här bomberjackan i bomull och nylon som är mycket behaglig att ha på sig. Storleken är lagom mot det större hållet och testpanelen upplevde den som större upptill än nedtill.

- Den är egentligen inte stor, men jackan åker upp lite när man har den på sig vilket ger en "puff-effekt" framtill. Det i kombination med att den var något stor över axlarna gjorde att jag kände mig lite fyrkantig, säger en testperson.

Att fickorna stängs med knappar vinner stilpoäng, även om det gör dem svårare att öppna. Det glansiga innerfodret är en annan snygg detalj som gillades av testpanelen, liksom färgen på yttertyget.

- Färgen är perfekt pudrigt rosa, men det känns som att materialet lätt blir smutsigt, säger en testare.

Som tur är kan jackan tvättas i 40 grader i tvättmaskin.

Test av: Alpha Industries MA-1-TT

SE_07.jpg

Märke: Alpha Industries

Malli: MA-1-TT

Tilaushinta: 1 595 kruunua

Omdöme: Sportig pufferjacka

Testpanelen säger:

Designnen på den här bomberjackan har en sportigare känsla i allt från material till passform och dragkedjor. Yttertyget i nylon upplevdes som något prassligt och stelt, men ger bra vindskydd.

- Jag gillade detaljerna på jackan, allt ifrån det orange innertyget som Alpha Industries är kända för, till den sportiga fickan på armen och att dragkedjorna har en liten tygflärp, säger en testperson.

Om du föredrar en puffigare bomberjacka i klassiskt snitt är det här en modell för dig då den smiter åt nedtill och bullar ut upptill. Storleken upplevdes som lagom även om ärmarna korvade sig lite.

- Ärmarna är försedda med vridna sömmar som gjorde att jackan satt rätt tight över armarna om du vill ha en tjockare tröja under. De blev också rätt långa på mig, säger en av testarna.

Testpanelen gillade särskilt de mjuka muddarna som sluter om handlederna bra och inte släpper inte någon blåst.

Test av: Colour Wear Pebble Jacket

SE_09.jpg

Märke: Colour Wear

Modell: Pebble Jacket

Tilaushinta: 800 kruunua

Omdöme: Minimalistisk bomberjacka

Testpanelen säger:

En varmare vårdag är Pebble Jacket perfekt då den är gjord i ett tunnare tyg. Trots att materialet är både vattenavvisande och vindskyddande känns det varken stelt eller för prassligt.

- Den är skön att ha på sig och perfekt i storleken med lagom långa ärmar, säger en testare.

Jackan har två dragkedjeförsedda sidofickor och en smart innerficka vid vänster bröst. Testpanelen gillade den minimalistiska designen och de snygga samt sköna muddarna vid ärmsluten, nedtill på jackan och i halsringningen.

- Jag gillar att den är ganska enkel. En clean och klassisk bomberjacka utan krusiduller! säger en testperson.

För honom

Testaaja: Elvine Bill

SE_13.jpg

Märke: Elvine

Malli: Bill

Tilaushinta: 1 195 kruunua

Omdöme: Snygg stadsjacka

Testpanelen säger:

Modellen Bill från Elvine är en funktionell stadsjacka som är lika snygg öppen som stängd. Testpanelen gillade den trevliga mudden nedtill och att den var riktigt skön att ha på sig samt lagom i storleken.

- Stort plus med magnetfickorna på sidan som är sköna att sticka ned händerna i och enkla att öppna och stänga, säger en testperson.

Jackan är gjord i hundra procent bomull och ger bra ventilation. Den har en lite vaxad yta som gör att lätt regn rinner av, men den värmer inte särskilt mycket.

- Den här jackan är perfekt när det blir lite varmare i vår, eller en kall sommarkväll. Det är svårt att få in en tjock tröja utan att den smiter åt, säger en testare.

Test av: Wyte Joakim

SE_11.jpg

Märke: Wyte

Malli: Joakim

Ordinarie pris: 599 kronor

Omdöme: Lätt och stilren

Testpanelen säger:

En lättfodrad bomberjacka i en lite generösare modell där du enkelt får plats med en tröja under jackan. Muddarna i ärmsluten sitter åt bra men ärmarna är lite längre i storleken.

- Tyget är kanske inte riktigt anpassad för ombytligt vårväder men den är gosig och skön, säger en testare som tycker att den är mer anpassad för varmare vårväder och sommarkvällar.

Jackan har en snygg look som får bra betyg av testpanelen. Sidofickorna öppnas med en knappfunktion.

- Jag gillade däremot designen på fickorna och det är snyggt med knappar i stället för dragkedja. Plus för att priset inte är så högt, säger en testare.

Test av: Nike AV15 FLeece Jacket

SE_15.jpg

Märke: Nike

Malli: AV15 Fleece Jacket

Tilaushinta: 599 kruunua

Omdöme: Bomberinspirerad fleecejacka

Testpanelen säger:

Åsikterna kring funktionen på den här jackan är delade. Vissa tyckte att den var fungerar utmärkt som jacka, andra menade att den påminner mer om en bomberinspirerad tröja med ytterplagg-inspirerade detaljer.

- Eftersom det är en längre bomberjacka i ett fleecetyg blir känslan mer tröja än jacka. Det är som en munktröja där armarna är skyddade mot vinden, säger en testare.

Fickorna är öppna och gjorda i nät vilket gör att det blåser in. Eftersom de inte är särskilt stadiga riskerar vassa objekt, som nycklar, att riva upp hålen och ramla ur.

- Innerfickorna är väldigt generöst tilltagna, du får plats med typ ett sexpack i dem, säger en av testarna och skrattar lite.

Jackan är sval men skön att ha på sig och mycket lätt, vilket gör det praktiskt att ha med den på resaeller packa ned i gymväskan och dra på dig efter träningen. Om du letar efter en sportig hybrid mellan jacka och tröja är det här modellen för dig.

Test av: Alpha Industries MA-1 TT

SE_17.jpg

Märke: Alpha Industries

Malli: MA-1 TT

Tilaushinta: 1 595 kruunua

Omdöme: Klassisk investering

Testpanelen säger:

MA-1 TT har en klassisk design som verkligen föll testpanelen i smaken. Detaljer som innertyget i orange, stabil resår och två smarta innerfickor får pluspoäng, liksom att den här jackan är lite mer värmande.

- Både design- och kvalitetsmässigt känns den här som en vinnare och en jacka som jag kommer att kunna ha länge, säger en testare.

Sidofickorna är försedda med tryckknappar som flera i testpanelen ansåg var en snygg detalj, om än lite svåröppnade. Passformen och storleken är bra men modellen är något kort, vilket inte alla uppskattade.

- Tyget har en viss stelhet i sig och för mig gör den korta modellen att helhetsbetyget dras ned lite från en i övrigt grym jacka, säger en testare.

Psst! Här hittar du alla våra jackor för dam, herr och barn.

LÄS MER: Vårens bästa damjackor