Trendigaste träningskläderna våren 2018 Image

Trendigaste träningskläderna våren 2018

Här är kläderna, skorna och trenderna som kommer att synas på gymmen under våren. (Missa inte sjukt snygga it-skorna från Under Armour!)

Nytt år betyder nya träningskläder för många. Hetast under 2018 är bland annat seamless-plagg, blått i olika nyanser och skor som pallar även de hårdaste träningspassen. Sportmores inköpare Emmelie Hermansson går igenom alla våra varumärkens träningskollektioner och väljer ut guldkornen som vi sedan säljer på sajten. Hon vet därför exakt vad som är allra trendigast under våren 2018.

Vilka trender gäller på träningskläder just nu?

- För damer är det hetaste du kan ha blått i olika nyanser! Loggor i olika format är trendigt. Det finns fortfarande mycket prints men överlag är det mer solida modeller den här säsongen. När det gäller snitt så är det tights med hög midja som är klart trendigast. I vår är det också mer fokus på materialen än det brukar vara. Konsumenterna är medvetna och vill ha miljövänliga alternativ med återvunnet material. Dessutom finns stor efterfrågan på sköna seamless-plagg. Det kommer också mer och mer yogakläder, säger Emmelie Hermansson.

Vad ser vi på herrsidan?

- Även där är yogatrenden stark. Annars är det lite längre t-shirts och lager på lager som gäller. På herrsidan är det fortfarande mycket printade tights, trendigast är kamouflage i olika former. Det är inte så mycket färg, men det går att hitta en hel del grönt hos många varumärken.

Vilket är it-plagget i träningsgarderoben i vår?

- Seamlessprodukter är riktiga it-plagg just nu. Folk har upptäckt hur skönt det är både att träna i, men också att ha hemma eller när man är ute och promenerar. Dessutom ser vi en ökad efterfrågan på funktionsunderkläder. Fler och fler märker skillnaden på att träna i underkläder som andas mot vanliga underkläder i bomull. Har du ett par trosor eller kalsonger som inte andas spelar det ingen roll om dina tights gör det, så nu väljer fler och fler att träna i funktionsunderkläder.

nanoReebok Nano är en klassisk träningssko som kommer i en ny variant varje år. Perfekt för CrossFit och annan högintensiv träning. Den absolut bästa skon du kan ha för burpees!

Vilka träningsskor är de hetaste modellerna från de största märkena?

- CrossFit-skon Reebok Nano 8.0 och Nikes motsvarighet Metcon 4 är stekheta just nu. Dessutom är Slingflex Rise från Under Armour en riktigt grym träningssko, som också är sjukt snygg. Missa inte den!

Finns det något märke som är hetare än alla andra?

- Nike, Reebok och Björn Borg är heta, men Better Bodies har också seglat upp den sista tiden och börjat ta plats. Det är ett gymmärke som både killar och tjejer gillar och som inte bara gör träningskläder utan också accessoarer som wristwraps och träningshandskar.

Till sist, skvallra lite om vad som blir hett i höst?

- Blänkande metallic-färger kommer att synas överallt i höst!

better bodiesAmerikanska märket Better Bodies har slagit igenom stort i Sverige.

LÄS MER: Nikes mest slitstarka träningssko är här

LÄS MER: Spana in nya träningskollektionen från Blacc