Säsongens sandaltrender från Birkenstock Image

Säsongens sandaltrender från Birkenstock

Med komfort och hållbarhet i grunden finns det ingen som har missat Birkenstocks populära tofflor. Så här ser 2020 års sandaltrender ut!

I flera år har den stilrena sandalen med två remmar i läder över fotryggen jobbat sig in i modevärlden. Faktum är att trenden med att toppa din look med ett par slip in-sandaler är hetare än någonsin. Vi har pratat med Viktor Petersén, försäljningschef på Birkenstock i Sverige och Norge, för att ta reda på vilka tofflor som är hetast just nu. 

– Vi pratar väldigt mycket miljöval idag så jag skulle säga att sandaler med hållbara kulörer är det hetaste valet. Samtidigt ska man inte underskatta starka, lackade toner och pasteller. Men vi ser framförallt de hållbara tonerna i år, säger Viktor Petersén och fortsätter: 

– Årets trendfärger är de jordnära tonerna med mycket brunt. Ju närmare sommaren vi kommer desto populärare blir den vita sandalen, främst på damsidan. 

Birkenstock står för komfort och kvalitet, jobbar alltid med naturmaterial och tar hänsyn till miljön i alla led, berättar Viktor Petersén.  

SHOPPA HÄR: Sandaler från Birkenstock

BirkenstockBirkenstocks populäraste modell Arizona finns i både naturmaterial samt helt i EVA-plast (som sandalen på bilden). Den sistnämnda är perfekt till badstranden. Här hittar du Birkenstocks sandaler.

Sommarens nyheter  

Den klassiska modellen Arizona finns både med en sula av naturkork och ovandel av ovandel  antingen läder eller syntet, samt helt i EVA-plast, som passar främst för stranden och blöta underlag. Även om de jordnära tonerna dominerar finns det en hel del färgklickar att hålla koll på under sommaren. 

– Nu kommer starka pastellfärger och platåsandaler som är helt rätt i tiden. Sandaler med platå är väldigt populärt i år eftersom det fortfarande råder en stor chunky-trend. Det passar dem som vill hänga med i modesvängarna. 

Populariteten ökar

Birkenstocks sandaler har varit populära i många år och verkar bara bli mer och mer omtyckta. De har modeller som passat allt från den unga tjejen till äldre damen – ja, det finns en sko för alla helt enkelt. 

– Den största fördelen med våra sandaler är att de är hållbara och extremt bekväma att ha på sig. Har du en gång köpt ett par Birkenstock brukar du ofta köpa fler, säger Viktor Petersén och fortsätter: 

– Du kan använda dem till så otroligt många olika plagg, alla kan hitta sin stil med Birkenstock. Det passar allt från lediga outfits till mer dressade! Ett tips är att matcha dina sandaler med linneplagg, det är otroligt populärt i år. 

BirkenstockÄven om säsongens trendfärger främst är de jordnära kulörerna finns det ett gäng färgkarameller som dominerar under sommaren. Arizona EVA finns för både dam och herr, i fler färger än chockrosa! 

Birkenstock för barnen 

Förutom att sandalerna är populära bland den vuxna målgruppen finns det även barnvarianter som får ett allt större utrymme på marknaden. 

– Jag tycker att det är ännu viktigare att just barn använder sig av bra skor och sandaler, än vuxna. Barn är aktiva och rör på sig väldigt mycket, och många små har idag problem med fötter eller rygg. Det är viktigt att barn har skor bekväma skor.

SHOPPA HÄR: Samtliga sandaler från Birkenstock

LÄS MER: Kan jag tvätta sandaler i maskin?