Säsongens nya sneakers från Kari Traa Image

Säsongens nya sneakers från Kari Traa

Kari Traa släppte sina första sneakers i höstas – för tjejer, av tjejer. Nu växer kollektionen med tre nya modeller och flera nya färger. Välkomna modellerna Byks, Trinn och Driv! 

I höstas släppte Kari Traa sneakers för första gången, och det blev succé direkt. Därför har Kari Traa nu utvecklat kollektionen med tre nya modeller och många nya färger. Eftersom Kari Taa är ett varumärke av tjejer för tjejer har alla beslut i processen blivit tagna med tanke på kvinnors behov och preferenser. 

 – Där många sportmärken traditionellt sett har fokuserat på mannen, för att sedan ”shrink it and pink it” för kvinnan, har Kari Traa fokuserat på kvinnan från start till slut i allt från material till passform och design, säger marknadschef Sissel Himle på Kari Traa.

Kari Traa FusFus och Fres lever vidare från förra året och kommer i nya färger, hämtade från färgpaletten till Kari Traas SS19-kollektion med träningskläder, underställ och jackor.

Målet för märket har varit att skapa skor som är så komfortabla och frigörande att tjejer kan leva sina aktiva och hektiska liv, och göra precis vad de känner för, när de känner för det. Därför fortsätter märket att pusha skorna under budskapet ”Run the show”, som i höst lanserades med en video där norska dansaren Mona Berntsen dansar sig genom kollektionen. 

– ”Run the show” betyder för mig att vara kvinna över sitt eget liv. Att våga sätta premisserna för sina egna mål och ambitioner, jobba stenhårt för att nå dem – och ha kul på vägen. Jag motiveras av det stadigt växande antalet kvinnor som tar position på nya områden, på allt från idrottsarenor till styrelserummen på världens största företag, säger Mona Berntsen, som i år har varit modell på skoshooten.

Vilken slags skor föredrar du själv i vardagen?

 – I vardagen blir det mycket sneakers. Både för att jag tycker att det funkar till allt, men också för att sköna skor är ett måste i min vardag. Det är så fint med ett par kritvita sneakers, som Kari Traas modell Trinn i vitt skinn, till klänning och bara ben!

De 3 nya skomodellerna från Kari Traa 

Byks_Karitraa.pngByks i färgen Soft. 

Byks: Byks har en minimalistisk, strumpliknande och sömlös ovandel som gör påtagningen enkel. Det stickade materialet har fyrvägsstretch och ger perfekt passform och stöd. Logotyp och snörfäste i reflekterande material gör att du syns i mörkret. Snören med tryckt logotyp ger en funkig look. Skon har formgjuten innersula och kompressionsgjuten mellansula i EVA/gummiblandning som ger hög komfort, stötdämpning och stöd. Slitstark yttersula i gummi med halksäkert mönster.

Färger: Soft, White

Kari Traa TrinnTrinn i Thyme. 

Trinn: Trinn är en mjuk, allsidig skinnsko med en klassisk look. Ovandel i mjukt skinn gör skon mycket bekväm. Tå och häl i mocka ger en retroinspirerad känsla. Perforering vid framfoten och plös i mjuk mesh ger ventilation och håller dina fötter svala. Skosnören med metalländar. Skon har formgjuten innersula och kompressionsgjuten mellansula i EVA/gummiblandning som ger hög komfort, stötdämpning och stöd. Slitstark yttersula i gummi med halksäkert mönster.

Färger: Thyme

Driv Kari traa.pngDriv i färgen Bloom. Rekommenderat pris 1 195 kronor. 

Driv: Driv är en fräsch vardagssko med en snygg och sportig look. Den är lätt att få på och av tack vare slip on-konstruktion. Asymmetriska elastiska remmar för enkel knäppning. Ovandel i lycra med fyrvägsstretch och laminerad distans-mesh ger perfekt passform, hög komfort och mycket god ventilation. Skon har formgjuten innersula och kompressionsgjuten mellansula i EVA/gummiblandning som ger hög komfort, stötdämpning och stöd. Slitstark yttersula i gummi med halksäkert mönster.

Färger: Black, Bloom

SHOPPA HÄR: Fler favoriter från Kari Traa

LÄS MER: Vi har testat sneakers från Kari Traa

LÄS MER: Kari Traas sneaker är äntligen här!