Allt om Adidas nya Z.N.E hoodie Image

Allt om Adidas nya Z.N.E hoodie

Adidas har tagit sin design till en ny nivå. Nu lanserar de Z.N.E Hoodie, speciellt framtagen för att hjälpa atleter att utesluta distraherande ljud och behålla fokus.

Adidas lanserar en helt ny produktkategori, som de kallar Athletics. Det är sportswear, alltså kläder för dig som gillar att uttrycka din sportiga livsstil, och plagg du kan ha både innan och efter träning.

Först ut är en Z.N.E Hoodie. Z.N.E står för zero negative energy och är enligt Adidas en helt ny tolkning av de traditionella ytterplagg som bärs av atleter innan en match. De är speciellt utformade för att maximera atletens fokus under förberedelserna inför en tävling. Designen bidrar till att eliminera alla distraktioner i stunder då det verkligen gäller.
 
Därför har Adidas utvecklat Z.N.E Hoodie och implementerat tre nyckelfunktioner: ljudreduktion, minimering av visuella distraktioner och maximal bekvämlighet. Hoodien har en luva med dubbla tyglager och är så pass överdimensionerad att du kan bära den över ett par over-ear-hörlurar. Tyget är ett riktigt högkvalitativt premiummaterial som kombinerar bomull, polyester och elastan, en blandning som tillsammans med hoodiens design ger optimal komfort.

– Våra atleter tävlar ofta inför stora och passionerade publikskaror och behöver bibehålla fokus under dessa stunder av oerhörd press. Brist på fokus kan utgöra skillnaden mellan vinst och förlust. Vi designade Z.N.E Hoodie för att atleter i alla sporter ska kunna sluta in sig i sina bubbla och fullt ut kunna fokusera på sina personliga förberedelseritualer och strategier. Vad gäller estetiken så är vår ambition att kunna tillhandahålla produkter med hög detaljrikedom och en slimmad atletisk look, säger Michael Krapohl, Adidas Senior Product Manager.

zneNågra av atleterna som syns i och med Z.N.E-lanseringen är Ana Ivanovic, James Harden, Coco Shillin, Tori Bowie och fotbollsspelaren Gareth Bale, på bilden.


LÄS MER: Hitta din nya favorittröja