Josefine Forsbergs 3 bästa magövningar Image

Josefine Forsbergs 3 bästa magövningar

Vill du stärka coren och få magmusklerna att brännas? Då ska du testa fitnessmodellen Josefine Forsberg tre favoritövningar. 

Josefine Forsberg är ett välkänt ansikte för Sportamores kunder. Innan hon flyttade till Barcelona med sin pojkvän, modellen Alex Shirpey, var hon en återkommande modell på sajten, precis som hennes sambo. I Spanien fokuserar hon på sin framgångsrika karriär som fitnessmodell, och sin träning. Vi har tagit reda på hur hon mejslat fram sin vältränade mage!

– Jag ser till att äta clean mat, tränar mage två till tre gånger i veckan i kombination med cardioträning för att hålla fettprocenten låg så att musklerna på magen framträder. När jag tränar magen brukar jag köra en cirkel med fyra övningar som jag kör fyra set av, säger Josefine Forsberg.  


LÄS MER: Så tränar Josefine Forsberg

Hur viktigt tycker du det är att ha en stark core?

– Väldigt viktigt. De flesta tunga basövningar, oavsett vad du tränar, involverar ofta centerpartiet, magen, så utöver en snygg mage gör en stark core att du också minskar skaderisken.

Du är utbildad PT, finns det något vanligt misstag som många gör när det kommer till att träna magen? 

– Ja, att du häver dig upp och att du drar med höftböjarna, alltså att du jobbar med många muskelgrupper som inte är magen. Tänk på hur det känns när du jobbar med till exempel biceps, precis samma muskelkontakt och känsla ska du ha när du tränar magen. Det ska brännas i magen och du ska ha kontakt hela tiden. Inte slänga och flänga!

LÄS MER: Josefine Forsbergs 3 bästa rumpövningar

josJosefine Forsberg bloggar som sitt liv HÄR. Gör som 496 000 andra och följ henne på Instagram @jossanforsberg. Foto: Privat

Testa Josefine Forsbergs 3 bästa magövningar

1. Hängande benlyft 

– Hängande benlyft är utan tvekan den bästa magövningen som finns.

Josefine Forsbergs 3 bästa magövningarHäng dig i ställningen och lyft benen rakt ut från kroppen. Sträva effter att nå så högt upp du kan. Håll överkoppen still och håll emot på tillbakavägen. Foto: Privat

2. Ab-roller 

Josefine Forsbergs 3 bästa magövningar

Tänk på att spänna coren under hela rörelsen. Foto: Privat

3. Fällkniven

Josefine Forsbergs 3 bästa magövningar

Ligg med armar och ben utsträckta, lyft dem sedan rakt upp i luften. Efter det så sänker du dem långsamt tillbaka till utgångsläget. Tänk på att pressa ned ländryggen i underlaget. Foto: Privat

LÄS MER: Så äter och tränar Alex Shirpey

LÄS MER: Alex Shirpey: Givetvis har jag komplex