Janika skänker Pollop-kläder till fattiga barn Image

Janika skänker Pollop-kläder till fattiga barn

Sportamores Janika Tyni har samlat ihop pengar för att kunna skänka Pollop-kläder till utsatta barn i Kapstaden. “Det känns jättefint” säger hon.

Den 30 mars åker Sportamores medarbetare Janika Tyni, 20, till Kapstaden. Hon lämnar sitt jobb på vår finska kundtjänst under en månad, för att i stället volontärjobba på ett daghem i Sydafrika. Med sig på resan har hon kläder från märket Pollop till alla barn på daghemmet.

– Jag ska jobba på ett hem där föräldrar kan lämna sina barn under tiden de är på arbetet. Ända sedan det blev klart att jag skulle åka dit har jag tänkt att jag skulle ta med mig något som de behöver, men efter jul kom jag på att jag kunde starta en insamling, berättar Janika Tyni.

Hon engagerade sina kollegor på Sportamore, som alla fick bidra om de ville. Sedan skänkte företaget lika mycket pengar som personalen.

– De är väldigt fattiga och utsatta på daghemmet, så det känns jättefint att ge dem nya kläder. Alla barn får varsin t-shirt, byxor och en fleecetröja från Pollop och organisationen som jag åker dit med tycker det är jätteroligt att jag har kunnat ordna det här!

LÄS MER: Kläderna från Pollop som är bäst i test