Bra längdskidor för dig som ska åka Vasaloppet Image

Bra längdskidor för dig som ska åka Vasaloppet

Ska du åka Vasaloppet är det viktigt att du har utrustning som levererar. Därför har Fischer tagit fram CRS Classic Vasa Skidpaket. 

Att åka Vasaloppets nio mil mellan Sälen och Mora är en häftig upplevelse och en imponerande prestation. För att loppet ska gå så smidigt som möjligt är det viktigt att du har bra utrustning. Det finns många typer av längdskidor och att välja rätt bland alla modeller kan lätt kännas lite svårt. Därför har Fischer tagit fram en paketlösning där både skidor, längdbindning och pjäxor ingår: CRS Classic Vasa Skidpaket.

– Alla våra skidor går att åka Vasaloppet på, men det här är ett bra alternativ för motionären som eftersträvar en tid på mellan sex och nio timmar. Skidan Crs Classic Vasa Nis har en lätt konstruktion och ett bra belag där vallan räcker ett helt Vasalopp, säger Niclas Darin på Fischer. 

Skidan som ingår i CRS Classic Vasa Skidpaket är vallningsbar. Men om du klickar hem hela kittet innebär det inte att du behöver djupdyka ned i vallningens värld och lära dig allt om glid- och fästvallor. Det finns nämligen smarta genvägar som gör att du fokusera helt på din åkning. 

– När du tränar inför Vasaloppet kan du använda dig av tejpvalla. Det är en tejpremsa som du lägger ut på skidan och som ger fäste för runt 30 mil åkning. Tejpvallan passar för temperaturer mellan 5 plusgrader och 20 minusgrader. Enkelheten gör att många tycker om den lösningen.

När det väl är dags för Vasaloppet kan du med fördel lämna in dina skidor på vallaservice.

– Då betalar du för att få en vallning som är anpassad efter vilket före det är på loppet. Det är väldigt populärt. 

Berätta om pjäxan som kommer med Vasaloppspaketet!

– Den heter RC3 Classic och är en perfekt sko för Vasaloppsåkaren. Den är lätt, stabil, varm och kommer att ge dig en skön känsla runt foten från Sälen till Mora. 

rc3Fischer RC3 Classic är en stilren pjäxa som skyddar mot snö och väta. Den kostar 1 495 kronor ordinarie pris. 

Hur tar jag hand om mina skidor när säsongen är slut?

– Innan du ställer undan skidorna måste de göras rent. Ta bort fästvallan, så att du har en ren och snygg skida. Därefter ska du mätta glidzonerna genom att lägga på mjukt och tjockt paraffin på belaget, det ger en konserverande effekt och gör att belaget behålls bättre och inte torkar ut. Om du tar hand om dina skidor på rätt sätt håller de längre. 

vallatejpStart Grip Tape, ordinarie pris 169 kronor, är en smidig och enkel variant till vanlig fästvalla. 

Har du all utrustning du behöver inför Vasaloppet? Hos oss hittar du pjäxor och tillbehör för både längdåkning samt alpint och snowboard

LÄS MER: Så klär du dig rätt för längdskidåkning