Hypervolt massageredskap – för prestationshöjande träning och bättre återhämtning Image

Hypervolt massageredskap - för prestationshöjande träning och bättre återhämtning

Ett massageredskap som gör dig redo för träningspasset, ger dig bättre återhämtning och tar hand om ömma muskler. Låter det för bra för att vara sant? Här är allt du vill veta om hypade Hypervolt.

Vi rullar på foamrollers, stretchar och tar linement, men brukar du använda dig av ett massageredskap innan och efter träningspasset? Nu är det dags att bekanta sig med Hypervolt, ett träningsredskap från Hyperice, som du kan använda till så mycket mer än att massera dig själv.

- Du kan använda Hypervolt för prestationsförbättrande, bättre återhämtning och rehab, eftersom du kan massera både bindväven och musklerna, säger Isa Aspgård på RLVNT och fortsätter:

- När du masserar bindväven innan ett träningspass hjälper du den att släppa från muskler och senor, vilket gör att de kan arbeta fritt under träningspasset.

På så sätt kan du undvika att skada dig om du vanligtvis slarvar med uppvärmningen och kör igång träningspasset när du fortfarande är lite kall i kroppen. Även du som är noggrann med din uppvärmning kan dra nytta av att massera bindväven, eftersom det inte finns några blodkärl i den. Det gör att bindväven inte värms upp på samma sätt som musklerna och för att värma upp den bör du istället massera, stretcha eller yoga.

- Under eller efter träningspasset kan du massera musklerna med Hypervolt för att öka blodcirkulationen och eventuella knutar som uppstått.

När ska jag använda min Hypervolt?

Till Hypervolt medföljer fem olika munstycken som gör att du kan använda redskapet på kroppens alla muskler. Exempelvis finns det ett munstycke med två huvuden som passar perfekt att köra längs med ryggraden och hälsenan.

- Våra kunder är allt från toppatleter, som använder Hypervolt mellan passen för snabbare återhämtning, till fysioterapeuter som använder redskapet i sitt yrke. Men den riktar sig även till alla som helt enkelt gillar massage!

Hypervolt Har du träningsvärk? Testa att massera området med Hypervolt för att få upp blodcirkulationen.

Du kan använda Hypervolt på hela kroppen, men undvik såklart att träffa ben så som knäskålar och höft. Vibrationerna kommer i tre olika steg så du kan själv välja om du vill ha en lättare massage eller vill nå djupare in i musklerna.

Hypervolt passar även de som tränar och som mår relativt bra men har börjat få skador och vill hitta en lösning utan att träna ännu mer eller lägga flera timmar på rehab.

Hur tar jag hand om min Hypervolt?

När det kommer till rehab kan du bland annat köra en stötvågsbehandling, med hjälp av ett spetsigt munstycke som medföljer. Det spetsiga munstycket i kombination med att redskapet är så kraftfullt ger ett resultat likt en stötvågsbehandling.

För att Hypervolt ska hålla så länge som möjligt finns det ett par saker att tänka på.

- Hypervolt har en motor du laddar upp, och den kan du ladda hur du vill. Men i och med att det är en motor finns det även ett litet ventilationsgaller. Om du använder produkten i dammiga miljöer kan det vara smart att dammsuga gallret efteråt, när redskapet är avstängt. Alla munstycken går att ta av och mår även bra av att tvättas med milt rengöringsmedel.

HypervoltDu kan använda Hypervolt även innan träningspasset för att värma upp bindväven. Ett grymt tips till alla atleter där ute!

Topp 3 fördelarna med Hypervolt:

#1. Kraftfullheten

- En av de saker som vi hört från våra kunder är att Hypervolt är riktigt kraftfull. Det spelar ingen roll hur hårt tryck du lägger på den, vibrationerna stannar inte upp som andra massageredskap kan göra.

#2. Kvaliteten

- Utifrån våra egna produkttester kan vi konstatera att det här är en vän du kommer att ha väldigt länge. Den håller!

#3. Förbättring hemifrån

- Den absolut största fördelen våra kunder uppger är att du kan förbättra din prestation hemifrån soffan, det är en sådan sak som är guld värt!

SHOPPA HÄR: Fler träningsredskap

LÄS MER: Så behandlar du en sträckning

LÄS MER: Därför ska du inte knäcka ryggen själv