Vinterlöparkläderna som får toppbetyg! Image

Vinterlöparkläderna som får toppbetyg!

Kylan är ingen match om du är klädd i Nikes nya varma löparkläder. Läs om löparnyheterna som fick vår manliga testpanel att jubla av glädje.

Test av Phenom Shield PantSE-Phenom-Shield-Pant.jpg

Märke: Nike

Malli: Phenom Shield Pant

Ostaja maksaa: 799 kruunua

Sammanfattning: Nya generationens löparbyxor - wow!

Testpanelen säger:

Nike har gjort om sitt löparsortiment för herrar, och de nya plaggen känns verkligen mycket modernare. Både snygga, funktionella och nytänkande. De här byxorna har en betydligt fräschare passform än gamla tiders joggingbyxor. Phenom Shield Pant är av en tightare karaktär och smalnar av runt lår, knän och smalben.

Att springa i byxor i stället för tights var en helt ny upplevelse för stora delar av testpanelen - men samtliga blev minst sagt sålda på den här innovativa löparbrallan.

- För mig som aldrig känt mig hundra procent bekväm i tights utan alltid kompletterar med ett par shorts (och jag vet att jag som kille inte är ensam i detta) så är den här nya löpartrenden som Nike lanserar helt fantastisk. Mieli. Blown. Hoppas innerligt att trenden tar fart! säger en nöjd testare.

Materialet är behagligt och värmande, särskilt fodret på insidan andas kvalitet. Och andas gör de också riktigt bra för den delen, berättar testpanelen. Men ha i åtanke att det här är ett par byxor för vinterhalvåret, likt Nikes övriga Shield-kollektion.

Rörelsefriheten är god, men den är givetvis inte riktigt i paritet med ett par traditionella löpartights. Med det sagt är de här byxorna designade för att springa i - och det känns. Du behöver inte vara ett dugg rädd för att det ska kännas som att lufsa omkring i ett par trötta mjukisar.

- Jag skulle kanske inte välja dessa byxor över ett par tights om det står intervaller eller trapplöpning på schemat, men för all annan typ av löpning - snabb som långsam - känner man sig helt obehindrad, säger en kille i testpanelen.

Phenom Shield Pant från Nike hittar du här .

Testaus Nike Shield Tech TightSE-Shield-Tech-Tight.jpg

Märke: Nike

Malli: Shield Tech Tight

Ostaja maksaa: 799 kruunua

Sammanfattning: Klassiska vintertights i traditionell modell.

Testpanelen säger:

Om du föredrar ett par klassiska löpartights och vill komplettera garderoben med ett par värmande vintervarianter är det här ett utmärkt val.

Shield Tight är ett par premiumtights med bra passform och hög komfort. Med de här kommer du kunna njuta av vinterns löpturer utan risk för att känna dig frusen eller blöt.

- Tightsen är förstärkta med Shield-tyg på strategiska ytor som lår och vader, som annars är de första områden du börjar känna dig kall på. Väldigt värmande och behagligt att springa i när man (som jag) av snålhet och dumhet tidigare har sprungit i samma tights året runt, säger en testare.

Modellen är traditionell, men med smarta detaljer som ger den där lilla extra kvalitetskänslan. Det finns till exempel dragkedjor i bensluten som gör att du slipper slita och dra i tyget för att komma i och ur byxorna.

- Äger du inte ett par vintertights så är det här en bra investering och ett måste i träningsgarderoben! menar en kille i testpanelen.

Shield Tech Tight finns i svart och du hittar dem här.

Test av Nike Therma-Sphere Element Top HZSE-Therma-Sphere-Element-Top-HZ.jpg

Märke: Nike

Malli: Therma-Sphere Element Top HZ

Rekommenderat pris: 749 kruunua

Sammanfattning: Det perfekta första lagret.

Testpanelen säger:

Den här löpartröjan blev en storfavorit hos testpanelen! Samma typ av värmande foder finns på insidan av tröjan som i Shield-byxorna, och det är ett riktigt behagligt material att bära närmast kroppen. Att tröjan matchar kollektionens byxor när det kommer till både stil och känsla ger en lite extra härlig feeling när du är ute och springer.

- Om man jämför med andra kompressions- och löparkläder är det här ett väldigt behagligt plagg att ha på sig. Den har en ganska lös passform men sitter ändå bra över bröstet och armarna. Den lite lösare passformen bidrar så klart även till att hålla värmen bättre, säger en kille i testpanelen.

Plaggets värmande egenskaper gör det perfekt som ett första lager och du kan utan tvekan ha det i stället för ett underställ. Räkna med att behöva komplettera med en löparjacka eller väst när temperaturen närmar sig nollan.

Designmässigt är tröjan (som så ofta är fallet med Nike) både snygg och minimalistisk, menar testpanelen, som också gillar den smart placerade bröstfickan för betalkort eller nycklar.

- Plus i kanten för att ärmsluten går att "förlänga" genom att du viker ned dem och innefattar tumhål samt att de för en gångs skull är lagom långa. På liknande plagg uppfattar jag ofta att ärmarna är för korta och stramar vid tummen men så är inte fallet med den här tröjan, säger en testare.

Therma-Sphere Element Top HZ från Nike finns i gråblått och svart.

LÄS MER: Höstens stora underställstest för män 2017

LÄS MER: Vinterskorna som greppar halt underlag