Houdini tar miljön på största allvar Image

Houdini tar miljön på största allvar

Få varumärken kan konkurrera med Houdini när det kommer till att värna om miljön. Företaget har en egen miljövänlig resebyrå och i höst kan du börja hyra kläder i butik.

Houdini har i snart 20 år gjort kläder för den aktive naturälskaren, kläder som passar lika bra på ett fjäll, ett hav eller i skogen. Miljötänket har alltid varit en röd tråd i företagets profil och den förstärks för varje år.

- Vi kallar det egentligen inte miljöarbete, vi säger bara arbete för vi vill att det ska vara självklart att tänka på miljön, säger Magnus Ryde på Houdini och fortsätter:

- Vi vill att det ska vara bra kläder i alla led, att det ska vara produkter vi kan stå för. Det jobbar vi stenhårt för. Därför gör exempelvis inte sportspecifika produkter utan kläder som fungerar överallt.

LÄS MER: Du har väl inte missat att Houdini gör kläder för barn?

Ett annat led i miljötänket är Houdini Travel som arrangerar hållbara häventyrsskidresor. Projektetsmygstartade i vintras men i höst kommer utbudet att dubblas. Idén bygger på fyra principer: Rimliga destinationer som inte innebär onödigt resande, minimerad flygtid eftersom flyget i särklass är det mest miljöpåverkande, att transporttiden utnyttjas för arbete eller att lära känna sina medresenärer och att ekologiskt och närproducerat prioriteras så långt det går.

houdiniPower Houdi är Houdinis mest klassiska plagg som är beroendeframkallande skön.Ordinarie pris 1 895 kruunua. Här hittar du alla Sportamores kläder från Houdini.

Nästa steg i samma tänk för Houdini har blivit att erbjuda en hyrestjänst för skalkläder.

- Den har testats på nätet under säsongen och responsen har varit väldigt bra. Nu till nästa vinter är tanken att du ska kunna hyra kläder och utrustning även i våra fysiska butiker, säger Magnus Ryde.

Än så länge kan du hyra plagg för en helg eller veckovis. Utmaningen nu för företaget ligger i att lösa logistiken.

- Det är en dyr tjänst men många är beredda att betala och tycker det är skönt att slippa ha massa kläder hemma som används några få gånger om året.

Houdini tar också vara på de få reklamationer de får in och ser till att laga kläderna som de sedan antingen säljer begagnat eller skänker till välgörenhet.

- Vi vill att alla våra kläder ska användas så länge det går, det är därför vi säljer dem, säger Magnus Ryde.

LÄS MER: Träna upp dig inför vandringen

LÄS MER: Fördelarnaatt resa med Houdinis Liquidkläder