Hösten enligt Haglöfs Image

Hösten enligt Haglöfs

Haglöfs är ett klassiskt varumärke som gör jackor, skor och ryggsäckar med maximal funktion och minimal miljöpåverkan. Här är höstens guldkorn.

I våras lanserade Haglöfs Eco Proof Jacket, en superfin vattentät skaljacka i ett återvunnet material som gör så liten påverkan på miljön som möjligt. Det blev en storsäljande succé!

- Jackan är ännu hetare nu eftersom den har vunnit massor av priser. Den vann till exempel guld på den stora sportmässan Ispo i Tyskland som den most miljömedvetna produkt som tillverkats. Jackan är perfekt för regniga, snöiga och blåsiga dagar i höst, säger Daniel Cohn på Haglöfs.

eco proofHaglöfs Eco Proof är rätt val för dig som gillar att vara i naturen och vill värna om miljön.

Vilka populära klassiker från Haglöfs lever vidare även den här säsongen?

- Mimic-serien med syntetdunjackor finns i jättefina färger även i höst. Den passar dig som vill ha en jacka som funkar i alla lägen, den går lika bra att ha i skogen, mellan mötena på staneller som en liner under en skaljacka på fjället. Eftersom syntetmaterialet inte tappar sin värmande effekt om jackan blir fuktig blir den väldigt mångsidig.

mimicEssens Mimic finns i en rad olika utföranden för både dam och herr.

Vad har ni mer för några spännande lanseringar i höst?

- Ryggsäcken ShoSho är legendarisk inom Haglöfs-familjen. Den togs bort för några år sedan, men det har varit så stor efterfrågan på att den kommer tillbaka i en modernare tappning. Det är en vanlig day pack som du kan ha både om du pendlar till jobbet, om du ska ut på snabbare dagsturer på fjället eller vandra i vildmarken. En unisexryggsäck med brett användningsområde.

shoshoShosho har gjort comeback hos Haglöfs!

Hur det ser ut på skofronten?

- Nu har vi satt vårt miljövänliga membran även på våra skor. Vi lanserar en ny sko som heter Skuta Mid Proof, som har hög komfort men också en modern design.

skutaÄven Skuta Mid Proof finns både på herr- och damsidan.

Vad kommer längre fram i vinter?

- Då kommer våra Snow-stilar, vilket passar till skidåkning och snowboard. De har samma Proof-membran som i skaljackan Eco Proof, vilket alltså är en miljövänligare produkt än många andra. Jag vill slå ett slag för Nengal Three Layer Proof Parka, som är nischad för folk som gillar free ride, alltså åka off pist, eller touring när man går på hudar uppför berget och sedan åker ned.

Varför är det så viktigt för er att jobba med hållbarhet?

- Efter den här sommaren har alla blivit påminda om hur människan påverkar miljön negativt, vilket leder till förhöjda temperaturer, algblomningar, ojämnare stormar, isar som smälter och så vidare. Vi på Haglöfs vill att folk ska komma ut och upptäcka naturen och koppla bort vardagen. Förstå att det verkligen är en lyx att inte ha mottagning på telefonen. Men för att värna om naturen vill vi att folk ska vara medvetna om vilket avtryck människan har. Vi måste ta hand om jorden på bästa sätt, så att vi kan ändra den här utvecklingen tillsammans!

LÄS MER: Vinterns jackor från Haglöfs