Smarta funktioner i Garmins multisportsklockor Image

Smarta funktioner i Garmins multisportsklockor

När den tekniska utvecklingen tar stora kliv i en rasande fart är det ibland svårt att hänga med. Visste du till exempel att du kan skicka nödmeddelanden med din klocka? Här är 5 smarta funktioner som göms i Garmins multisportsklockor!

En klocka som bevakar varje steg du tar. Låter det som en dålig sci-fi dystopi? Det är det inte. I en värld där tekniken bara blir allt smartare blir även vår sportutrustning det. Nu för tiden producerar klocktillverkaren Garmin multisportsklockor som inte bara räknar dina hjärtslag och steg, utan dessutom spelar upp musik från Spotify, håller koll på din mens och hjälper dig att betala utan plånbok.

– Genom att registrera ditt kreditkort i appen Garmin Connect och synkronisera med din klocka kan du ha kreditkortet enkelt till hands, även om du inte har med plånboken, berättar Ida Enstedt, produktexpert på Garmin och fortsätter:

– Slå in en fyrsiffrig kod i klockan, välj vilket kreditkort du vill betala med och håll klockan mot en kortterminal med kontaktlös betalning. Det är perfekt för när du är ute på en morgonjogg och vill köpa med dig nybakta frallor på hemvägen.

Garmin payGarmin Pay är ett smart sätt att försäkra dig om att aldrig vara helt utan plånbok, men tyvärr stöds funktionen inte riktigt av alla banker än.

Lyssna på musik

Du som tycker att musiken är A och O under din löprunda, men som ogärna släpar runt på telefonen kommer att älska det här.

– Via Garmin Connect kan du också koppla ihop ditt Spotify- eller Deezerkonto med klockan, så att du kan ladda ned över 500 låtar. På det viset kan du lämna telefonen hemma, men fortsätta lyssna på musik på gymmet eller löprundan.

garmin spotifySlipp den obekväma telefonhållaren som ständigt halkar ned längs armen! Det enda du behöver är ett par trådlösa hörlurar, sedan kan du ta spellistan med dig ut i spåret.

Ta emot meddelanden

Alla har vi väl någon gång suttit på en lektion eller ett möte när telefonen plötsligt vibrerar i fickan, men varit för artig för att våga se efter vem sms:et är ifrån. Nu kan du säga hej då till den obekväma sitsen.

– Om du parar ihop din klocka med en kompatibel smartphone kan du ta emot e-post, sms och aviseringar direkt i klockan, vilket är perfekt när du vandrar, är på golfbanan eller helt enkelt inte har telefonen framme. Eller när du sitter i möte och diskret vill se efter om det är ett samtal du måste ta.

Få en påminnelse i måndaden

Aldrig mer kommer du glömma att packa ned tampongerna i väskan innan du lämnar huset på morgonen. Din multisportsklocka talar om för dig när det troligtvis är dags.

– Med hjälp av Garmin Connects funktion för registrering av menscykel kan du lära dig förstå din kropp bättre. Ange mensens första dag, logga fysiska och känslomässiga symptom samt spara personliga anteckningar. Du får även information om träning och kost under varje fas av den aktuella cykeln – inklusive påminnelser när det troligtvis är dags för mens.

garmin mensMed den här funktionen talar klockan om för dig när du behöver lite extra kalorier och när det är dags att öka träningen, baserat på vart i din cykel du befinner dig. 

Skicka nödmedelanden

Om du oroar dig för att komma bort under löprundan kan du sluta med det på en gång. Garmin hjälper dina vänner att hitta dig om du sprungit vilse, berättar Ida Enstedt.

– Ihopkopplad med din telefon kan du låta dina vänner följa dig i realtid med hjälp av LiveTrack. Det är en trygghet, men också en rolig grej under tävlingar, som att dina vänner kan se var du befinner dig. Hejarop kan skickas till dig som SMS och syns då i klockan. Skulle olyckan vara framme håller du inne ljusknappen tills du känner att klockan vibrerar tre gånger. Då aktiveras hjälpfunktionen, som skickar ett meddelande med din aktuella plats till dina förprogrammerade nödsituationskontakter.

garmin nödmeddelandeHar funderat på vad som skulle hända ifall du vrickar foten under löprundan? Med en sådan här klocka på armen blir du hittad på nolltid.

LÄS MER: Guide: hitta rätt pulsklocka för din aktivitet

SHOPPA HÄR: Alla Sportamores Garminklockor

SHOPPA HÄR: Vårt stora utbud av multisportklockor