Garmin lanserar klockor med solcellsladdning Image

Garmin lanserar klockor med solcellsladdning

Grymma multisportklockor i olika prisklasser med en sak gemensamt – de kan alla laddas via solceller. Här är allt du vill veta om Garmins miljösmarta klockor! 

Garmin strävar hela tiden mot att vara ett mer hållbart företag som skapar innovativa produkter med lång hållbarhet som förgyller kundernas liv. Att implementera solcellsladdning i klockorna är en del av det!

– För oss står kunden i centrum och under alla år har vårt mål varit att förenkla vardagen för våra kunder och förbättra deras fritid. Men hjälp av solcellsladdning kan de nu göra det de älskar ännu längre, utan att behöva bryta för strömladdning, säger Ida Enstedt, produktexpert på Garmin. 

Hur fungerar solcellsladdning rent tekniskt? 

– Linsen på klockan består av Garmin power glass. Under glaset sitter celler som omvandlar solljus till energi. För att klockan ska ladda behöver du vara utomhus i minst tre timmar varje dag och då utsätta klockan för solljus på 50 000 Lux (dagsljus ligger mellan 40 lux vid solupp- och nedgång till 120 000 lux när det är klar himmel och solen står nära zenit reds.anm.), säger Ida Enstedt och fortsätter: 

– Dessutom har klockan olika lägen där den drar mer eller mindre energi genom att inte tända och släcka pixlar så ofta. Med hjälp av power manager-menyn kan du enkelt anpassa batteriförbrukningen och få en klocka som är redo att prestera när som helst under flera veckor.

Garmins klockor med solcellsladdning:

#1. Instingt Solar 

– Instinct Solar är en tålig, sportig smartwatch med längre batteritid eftersom den laddas med solenergi. Den passar alla som vill träna hårt i tuffa förhållanden och speciellt vid aktiviteter då man behöver extra lång batteritid. 

Garmin instinct solarVi har Instinct Solar i blå, ljusrosa och svart, Instinct Solar Tactical i grön och svart samt Instinct Solar Surf Edition i vit/blå

Främsta funktionerna: 

  • Bland annat aktivitetsprofiler för outdoor-äventyr och mätning av din hälsa, puls och body battery (en funktion som använder en kombination av hur hjärtat slår, stress och aktivitet för att uppskatta din energinivå under dagen reds.anm.).  
  • Klockan kommer även i en specifik surfversion för vågsurfing samt en taktisk variant med funktioner för dig som tränar inom militären. 
  • Med hjälp av solljuset får du extra lång batteritid och i menyn power manager man du se hur olika inställningar och sensorer påverkar den. På så sätt kan du enkelt göra ändringar som förlänger batteritiden. Med hjälp av solens energi kan batteriet hålla ända upp till 50 dagar i Smartwatch-läge. 

#2. Fenix 6 Solar 

– Fenix 6 Solar är det senaste tillskottet i Garmins populära serie med avancerade multisportklockor. Den passar alla som vill mäta allt från sömn och stress till tuffa träningspass och maratonlopp, men samtidigt vill ha en snygg klocka som passar lika bra på kontoret som på festen.  

Garmin multisportklockaHos oss hittar du Garmin Fenix 6 Pro Solar i vit, svart och grå samt Fenix 6S Pro i grå/blå och beige
 
Främsta funktionerna: 

  • Med en Fenix 6 Solar kan du registrera alla dina aktiviteter, streama musik, navigera efter karta och betala kontaktlöst under längre tid än någonsin tidigare utan att behöva ladda den lika ofta.
  • Klockorna har dessutom fått tre nya aktivitetsprofiler i form av surfing, MTB och inomhusklättring. 
  • Alla modeller har dessutom funktionen body battery som hjälper dig att optimera kroppens energireserver genom att använda pulsvariabilitet, stress, sömn och andra data för att mäta när du är redo att vara aktiv och när du behöver vila.

SHOPPA HÄR: Klockor och tillbehör från Garmin

LÄS MER: Smarta funktioner i Garmins multosportklockor