Smarta funktioner du kan ha missat på löparklockan Image

Smarta funktioner du kan ha missat på löparklockan

En löparklocka kan användas till mer än att mäta puls och distans när du springer. Har du koll på de här smarta funktionerna?

Många upptäcker fördelarna med att ha en pulsklocka på handleden under sin löptur. Men de smarta klockorna kan användas till mycket mer än att bara läsa av din puls, din distanstid och ditt tempo. 

En av Garmins lyxigaste löparklockor är Forerunner 630. I den finns en funktion som vet när du är redo att köra hårt igen. Den har nämligen en inbyggd återhämtningsrådgivare, som talar om hur lång tid som återstår innan du återhämtat dig från det senaste träningspasset och kan snöra på dig skorna igen.

Klockan kan också hjälpa dig med din löpteknik genom att mäta kadens (hur många steg du tar per minut), vertikal svängningsrörelse (hur mycket din kropp rör sig upp och ner) och markkontakttid för vänster och höger fot.

– Garmins funktioner för löpdynamik hjälper dig att förstå hur kroppen fungerar under träningen så du kan undvika skador och förbättra din prestanda, säger Anna Lundberg på Garmin. 

Forerunner 630 kan också förutspå tävlingstider och mäta din syreupptagningsförmåga (VO2), ett mått som brukar användas för att mäta hur uthållig en löpare är. 

Så maxa löparklockans funktioner och använd den som en teknisk coach som hjälper dig att nå din målform!

LÄS MER: Så väljer du rätt pulsklocka