Ellesse – ett nytt ess på Sportamore! Image

Ellesse - ett nytt ess på Sportamore!

Tänk dig ett giftermål mellan mode och sport. Resultatet blir Ellesse, ett nytt varumärke på Sportamore som gör bättre sportmode än någon annan.

Vi på Sportamore älskar sportswear och därför är vi glada att kunna presentera ett helt nytt varumärke som verkligen är i sitt esse när de gör moderiktiga kläder med sportinfluenser: Ellesse.

- Ellesse är ett italienskt sportvarumärke som grundades 1959 och har sina rötter i tennis, skidåkning och fotboll. Det italienska landslaget var till exempel sponsrade av Ellesse när de vann VM under 80-talet. I dag har varumärket hittat tillbaka till modebranschen och kännetecknas av fantastiska färger insperade av 80-talet och med en stark logotyp, säger Waseem Ahmad på Ellesse.

Vilken kund vänder ni er till?

- Det finns många som gillar Ellesse. Både den äldre generationen som känner igen märket från tennisbanan och tycker att en klassisk t-shirt eller sweatshirt är ett måste i garderoben, till den yngre hipsterkunden som följer med i modet och nu hakat på heritage sport- och lifestyletrenden.

Hur är era kläder i storleken?

- Italienska märken är lite mindre i storleken än de skandinaviska. Oversize-trenden är stark för kvinnor, så många tjejer väljer att köpa herrkläder och bär det som en boyfriend-look.

Vad är absolut bäst i vårens kollektion?

- Trackpants är en hit, vi säljer fler sådana än jeans till våra kunder. Det är också ett must have att ha ett matchat set, tänk träningoverall, precis som man hade på 80-talet.

Hur får jag ett par mjukisbyxor att kännas som cool sportswear och inte som ett hemma-och-mysa-i-soffan-plagg?

- Det handlar om styling och att du vågar se annorlunda ut. Följ bloggarna och Ellesse på Instagram, så får du inspiration på hur du får det att se ut som fashion i stället för sport.

ellesseHurra, nu är det trendigt med tracksuit igen - både snyggt och bekvämt på samma gång!

LÄS MER: 3 anledningar att älska Casalls nya korkserie