Möt Blaccs nya ambassadör Madeleine Kettner Image

Möt Blaccs nya ambassadör Madeleine Kettner

Sjutton år, superstark och uttagen till landslaget. Möt Blaccs nya ambassadör, thaiboxaren Madeleine Kettner.

Madeleine Kettner är uppvuxen i Göteborg där hon fortfarande bor och studerar på gymnasiet samtidigt som hon ägnar sig helhjärtat åt sin största passion: thaiboxning. På schemat står antingen thaiboxning eller gym- och konditionsträning i princip varje dag. Nu är hon även ambassadör för klädmärket Blacc.

- Det känns så himla kul att få vara ambassadör för Blacc! Jag ser verkligen fram emot att få representera dem och deras snygga utbud av träningskläder, säger Madeleine Kettner.

SHOPPA HÄR: Hela vårt utbud från BLACC

kettnerFör att bli bäst måste man träna, och för Madeleine Kettner innebär det thaiboxning varvat med gym- och konditionsträning.

Hur hamnade du inom thaiboxning?

- Jag har släkt i Thailand som har tävlat mycket inom thaiboxning, så sporten var ett givet och ständigt inslag under hela min uppväxt. När jag var tolv år bestämde jag mig för att testa själv och tyckte direkt att det var riktigt, riktigt kul, säger hon och fortsätter:

- Det tog sedan ungefär ett halvår för mig att inse att jag ville börja tävla inom det. Sedan dess har jag haft som mål att fightas på större internationella galor.

Vad är det du älskar med sport?

-Jag brukar tröttna ganska lätt på att göra samma saker alltför länge, men det jag älskar med thaiboxningen är att den är så varierad och allt annat du får uppleva på köpet. Att till exempel åka på resor med landslaget och tävla för Sverige, att träna i 37 graders thailändsk värme och att träffa folk från hela världen. Jag har fått lära känna så himla många fina människor och uppleva så mycket som jag annars hade fått gå miste om.

Vem skulle du rekommendera thaiboxning till?

- Thaiboxning passar de flesta. Det är en grym träningsform även för de som bara vill hålla igång kroppen och utmana den på olika sätt. För den som vill tävla,eller åtminstone prova på att tävla, finns det även flera olika alternativ. Du kan till exempel tävla i olika klasser, alltså med olika grader av kontakt samt skydd. Sedan finns även möjligheten att fightas som proffs så klart!

maddeMadeleine Kettner började med thaiboxning när hon var tolv år gammal och drömmer om att fightas på stora internationella galor. Här tränar hon med iklädd Blacc Sprint Tights.

Hur ofta tränar du?

- Jag försöker träna åtminstone fyra till fem pass thaiboxning i veckan, men sedan tränar jag även gym eller kondition varje dag. Ibland blir det mer och ibland mindre. Det beror helt på om det fungerar ihop med skolan, och ibland gör det helt enkelt inte det.

Mikä on sinun ongelmasi?

- Hälsa för mig är att må bra fysiskt men framförallt psykiskt, vilket för mig är det viktigaste. Jag tycker även att det är viktigt att hitta glädjen i en hälsosam livsstil och att kunna göra hälsosamma beslut gällande träning och kost. Hälsa är även att inte alltid pusha dig själv för hårt, utan att även våga vila från träningen.

Madeleines 3 Blacc-favoriter

blacc favs

  • Snygg och skön träningstopp, Desert, rekommenderat pris 229 kronor.
  • Gråa tights med fina detaljer, Petunia ll, rekommenderat pris 249 kronor.
  • Blåa och blommiga tights, Bluebell ll, rekommenderat pris 249 kronor.

LÄS MER: Vårens stora test av damsneakers 2018

LÄS MER: Här är säsongens hetaste Air Max-modeller

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av över 600 träningstights för damer