Björn Borg x Naito – ett blomstrande samarbete Image

Björn Borg x Naito - ett blomstrande samarbete

Japanska konstnären Shinpei Naito har designat en kollektion för Björn Borg och nu finns sportswearplaggen och damunderkläderna på Sportamore! Här är allt du vill veta om de färgsprakande plaggen.

SHOPPA HÄR: Vårt utbud från Björn Borg

Shinpei Naito är en erkänd konstnär som har samarbetat med flera stora varumärken, bland andra Asics och Adidas. Hans futuristiska, grafiska prints kännetecknas av starka färger och blommiga mönster, en stil som han hoppas ska ge betraktaren välbehövliga positiva vibbar. Nu har den djungelsinspirerade blomsterprakten hamnat på en kollektion kläder för Björn Borg.

- Det finns så mycket hemskheter i världen nuförtiden. Därför försöker jag illustrera en glad värld i mina mönster med mycket färg, säger Shinpei Naito.

Färgerna i kollektionen för Björn Borg är starka och exotiska. Med en blandning av fjärilar och växter i toner av rosa och blått påminner mönstret om en vildvuxen djungel.

- Jag var ett stort fan av Versace under det sena 90-talet och jag var beroende av hans magiska färger. När du ser mitt print för Björn Borg kommer du förmodligen se den kärleken till färger och blommigt, säger han.

NAITO.HIMSELF.jpgKonstnären Shinpei Naito var ett stort fan av tennisspelaren Björn Borg och brukade själv spela tennis hemma i Japan. Att få samarbete med märket var något av en dröm, berättar han i ett pressmeddelande.

Sverige och den svenska naturen var en del av inspirationen bakom det blåtonade djungelprintet. Tanken är att mönstret ska kännas som en "sommardjungel" med en både vild och elegant känsla.

- Gällande det blå blommönstret ville jag att det skulle se ut som en svensk midsommarnatt föreställande månen som lyser medan blå blommor sakta blomstrar i luften. För mig är Sverige som ett fantasiland, med något väldigt mystiskt över sig, säger Shinpei Naito.

Hos oss på Sportamore hittar du två olika toppar och trosor samt tre sportswearplagg i det färgstarka blomstermönstret. Scrolla ned för att se modelerna.

7321464501463_001_e9cd5860fbd54c11808cec7a4b456a7e.jpgNaito Minishorts har ett fuktavvisande material och en sömlös konstruktion. Rekommenderat pris är 249 kronor.

7321464501364_001_d0673cccd99b4252b84f539550577b0a.jpgMed Naito Sport Top får du en brottarrygg och fina meshdetaljer. Rekommenderat pris är 399 kronor.

naito bbDakota Top är lössittande och passar utmärkt till lågintensiv träning som yoga och pilates. Rekommenderat pris 349 kronor.

bb naitoThia Track Jacket är perfekt att slänga på sig efter träningspasset! Rekommenderat pris 699 kronor.

bb naitoShawna Pants är de perfekta slim fit-mjukisbyxorna som du kan dressa upp eller ned beroende på tillfälle. Rekommenderat pris 599 kronor.

SHOPPA HÄR: Fler underkläder från Björn Borg

LÄS MER: Därför ska du köpa funktionsunderkläder

LÄS MER: Det här är utmärker ett par bra löpartights!