Axions nya kollektion för tennis och padel Image

Axions nya kollektion för tennis och padel

Tennistights med bollfickor och padelshorts för damer. Här är Axions nya racketkollektion!

Tenniskjolarna är en stark trend som funnits med sporten sedan urminets tider. Det är däremot långt ifrån alla som trivs i de korta kjolarna. Är du en av de kan Axions nya tenniskollektion verkligen vara något för dig!

SHOPPA NU: Allt för tennis

Längre tennisshorts för damer 

Under sommaren 2020 lanseras Axions allra första klädeskollektion för tennis. Tidigare har deras utbud främst bestått av padelracket till överkommligt pris. (Psst! Du hittar de här).

– För damer ligger fokus för sommaren på 7/8-tights och shorts i bikerlängd, både med och utan bollfickor. Anledningen till det är att vi sett en stor efterfrågan av ett par längre tennisshorts. Alla trivs inte i tenniskjolar och klänningar, berättar Erika Adolfsson, som är en av produktutvecklarna som ligger bakom kollektionen. 

På herrsidan hittar vi bland annat stilrena shorts med bollfickor som matchas snyggt med en piké i funktionsmaterial. Favoritracket Carbon Pro trillar dessutom in i större mänger, tillsammans med några racketnyheter längre fram i höst.

– I höst kommer tre nya padelracket som riktar sig till tre olika målgrupper. Ett mer avancerat racket för den erfarna spelaren, ett damracket som väger något mindre, samt ett juniorracket som är mindre i storlek.

Årets tennistrender

Inspirationen för Axions träningskläder hämtas ur tennisvärlden, som just nu identifierats som en stor trend både på och utanför planen. 

– Modet går däremot åt två olika håll. Vi har dels retro-looken som är lite mer färgstark där man hämtar inspiration från tidigare årtionden. I kontrast till det ser vi även en mer stilren trend där plaggens kvalité och snygga detaljer får utgöra designen.  

Axions tenniskläder drar åt det senare hållet.

– Våra plagg riktar sig till den som är ute efter stilrena och funktionella tennisplagg. Racketarna riktar sig till dig som söker något prisvärt. Kanske har du precis börjat spela padel och har ledsnat på att betala för låneracket.

Axion tennisGame Tennis Shorts är en stor favorit för damer.

Så väljer du rätt tenniskläder

Även om varken tennis eller padel innehåller fotbollens långlöpningar är det två intensiva sporter med snabba sidledsförflyttningar och ryck. Det ställer höga krav på plaggen du spelar i.

– Tennis är en svettig sport. Därför är plagg i tunna och svala material ett måste. Kika gärna efter meshpartier som bidrar till bättre ventilation, säger Erika Adolfsson och fortsätter:

– Bra rörelsefrihet är också superviktigt, så att du kan få till en ordentlig smash. Välj kläder med stretch i materialet. Bomullsplagg gör sällan succé då bomull suger åt sig svett. Stor varning för lökringar under armarna!

Tre favoriter från Axion

  • Padelacket Carbon Pro är definitivt en favorit, det är ett väldigt lättspelat racket som är tacksamt att använda även för nybörjaren. Utsidan är tillverkad av karbon och insidan av lätt EVA. Balansen i Carbon Pro är neutral och racket är droppformat. Vikten ligger på 360 gram.
  • Game Tennis Shorts är en stor favorit för damer. De är shorst i bikerlängd som du kan känna dig både snygg och bekväm i. Bollfickorna på sidorna av shortsen är ett stort plus! Materialet i shortsen är mjukt, ventilerande och (kanske viktigast av allt) inte det minsta genomskinligt.
  • Set Polo Shirt är en snygg Piké för herrar – tillverkad i tunn och behaglig mesh för varma sommardagar och svettiga matcher. Designen är tidlös och går aldrig ur tiden. Det här är ett plagg du kan ha länge!
  • Håll även utkik i sortimentet efter Axions nya padelväska, där du kan förvara både racket och tillbehör.

SHOPPA HÄR: Allt från Axion!

LÄS MER: Experten tipsar: så väljer du rätt padelracket