Experten tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh Image

Expert tipsar: Tänk på det här när du köper ny sport-bh

Att välja sport-bh kan vara lite klurigt. Låt utbildade lingeristan Jenny Svedberg Freéd hjälpa dig.

Tyngdlyftaren Jenny Svedberg Freéd är inte bara en extremt peppig och härlig träningstjej att följa på Instagram @Jennysfreed, hon är också en expert på sport-bh:ar.

- Jag är utbildad lingerista och jobbar varje dag på Hunkemöller med att hitta rätt stöd och modell på bh:ar för kvinnor i alla storlekar. Att ge tips på vad du behöver tänka på när du ska investera i en ny sport-bh eller vanlig bh är något jag brinner för, säger Jenny Svedberg Freéd.

Vad är viktigt för dig när du väljer sport-bh?

- För mig som ligger på en ganska stor och tung kupa är det viktigaste en hög och rejäl modell som ger det rätta stödet runt om och som har bredare axelband som också ger ordentligt med stöd. Vilken sport-bh det blir för dagen beror lite på vad jag ska göra för fysisk aktivitet. Gäller det tyngdlyftning och intervaller går jag mer på funktion, kör jag komplettering och byggövningar så får det gärna vara en lite spexig och snygg rackare.

SHOPPA HÄR: Här hittar du alla våra sport-bh:ar

Hur viktigt är själva looken på sport-bh:n för dig?

- Många med större byst kan nog relatera till att det inte har funnits ett stort utbud av snygga varianter att välja bland. Det har varit mer fokus på stöd än på snygg design. Men nu har företag som ni på Sportamore tagit in sport-bh:ar som ger både stöd och snygg en look. Jag tycker det är superkul med en lite fräsigare look som får en att skina lite extra inifrån och ut.

Vad tycker du om sport-bh:ar som kanske är väldigt snygga med smala band men som inte ger så bra stöd?

- De funkar inte för mig personligen, men jag tycker det kan vara klockrent för någon med en nättare byststorlek. Enligt mig är det toppen att det finns ett brett utbud som gör det möjligt för alla bystar att skina vackert.

jenny freed Jenny föredrar sport-bh:ar utan padding: "En ovadderad bh ger en naturligare känsla och form, då padding lätt kan bestämma formen på bysten annars."

Handen på hjärtat Jenny, hur många sport-bh:ar har du där hemma?

- Åh, förstod nästan att den frågan skulle komma. Jag snittar på cirka 25 stycken eftersom jag använder sport-bh:ar flitigt... Då har jag ändå rensat, haha.

Har du någon sport-bh hemma som du verkligen älskar?

- Jag har två riktiga favoriter! Den första är Nike Swoosh Futura Bra, som jag köpt på Sportamore. Den är en helt ovadderad och utan bygel, vilket jag aldrig brukar kunna ha, men den här går högt upp vid bysten samt är rejäl i extrasömmarna. Otroligt snygg och skön, säger Jenny och fortsätter:

- Sen älskar jag Stay In Place Max Support som erbjuder en bred storlekstabell i just den modellen. Högt och brett, bygel, stödbyglar och extrasömmar och ger en minimizing-effekt. Båda rekommenderar jag till alla oavsett storlek på byst.

Du som jobbar med underkläder, vad ser du är det vanligaste felet när kvinnor väljer sport-bh?

- Ouff, det finns mycket som kan bli tokigt. Det vanligaste är att kvinnor väljer en sport-bh som är för stor runtom eller med för liten kupa. Sedan drar de åt banden till max och förlitar sig på att stödet ska komma därifrån, medan stödet i själva verket kommer från omfånget (runtom) och axelbanden bara fungerar som medhjälp.

Vad tycker du om trenden att träna i bara sport-bh utan någon topp över?

- HELL YEAH, säger jag bara! Det tycker jag är något som alla kvinnor borde göra oftare för att vara ett med sig själva, rocka sina bystar och vara stolta därefter. Det är en otroligt härlig känsla att bara slänga av sig tröjan, skita i hjärnspökena och kötta på. Jag tränar oftast bara i sport-bh och tights eller shorts.

Pepp från dig till den som inte riktigt känner sig bekväm med det på grund av complex?

- Ställ dig själv motfrågan: Vem eller vad är det som hindrar mig från att slänga av mig tröjan och rocka i sport-bh på gymmet?" Oftast är svaret: "Jag själv" eller tanken på att folk skulle tycka något om dig. Men där är det viktigt att inte hämma sin utveckling och vilja eller längtan att ta det klivet. Mitt tips är att vara smart nog att inte vara den enda som står i din väg, säger Jenny Svedberg Freéd och fortsätter:

- Surfa in på min eller någon annans Instagram för att se att det går utmärkt att träna i endast det för att få en extra push, och ta tanke till handling. Var lite skraj men gör det ändå! Små steg är också steg, och oboy vad bra det känns efteråt när du kan ge dig själv en klapp på axeln för att du tagit ett steg i din personliga utveckling. HEJA DIG!

Får man träna i sport-bh:n mer än en gång innan den åker i tvätten, tycker du?

- Jajemen, ju mindre du tvättar desto längre håller den. Jag brukar använda min två-tre gånger innan den åker i tvätten. Såklart individuellt hur mycket svett som sätter sig och ger lukt. Jag tvättar alltid mina sport-bh:ar i tvättpåse och med handtvättsprogrammet, som de flesta vanliga bh:ar också ska tvättas i. Det skonar bh:n från att slå hårt emot trumman och nötas ut.

Vad tycker du om Sportamores sport-bh-väljare?

- Fantastisk! Det är ett kanonbra sätt att få hjälp för att hitta rätt på ett snabbt sätt.

Jennys 3 bästa tips till dig som ska köpa ny sport-bh

  1. Mät ut din storlek ordentligt!
  2. Fundera över när du ska använda sport-bh:n och välj modell efter aktivitet.
  3. Läs på lite extra, dina fineapples är värda all kärlek och stöd.

LÄS MER: Bäst i test: Sport-bh för löpning