Rätt i set! Här är säsongens trendigaste träningskläder Image

Rätt i set! Här är säsongens trendigaste träningskläder

Mjuk kamouflage som målats med vattenfärg för den modiga, helsvart för den tidlösa atleten eller bekvämt i jordnära toner - experterna förklarar hur du rockar säsongens hetaste träningskläder både på och utanför gymmet!

Träningstrendernas moder i höst stavas "set". Om du bara ska ta till dig en av det kommande årets trender är det träningsseten - alltså matchande plagg som hör ihop. Set kommer i mängder med material, kombinationer, snitt och färger - och du kan ofta se andra trender återspeglas i set-format, så som it-färger eller meshdetaljer. Ett set är en kombination av någon typ av överdel eller topp kombinerat med en underdel, ofta i form av tights, i samma mönster eller färg.

Vad för typ av set som helst ska synas på gymmet, utifrån fashionvärldens spådomar, finns det däremot inga krav på - ett träningsset i form av sport-bh och tights att svettas i på gymmet är lika rätt som ett mjukisset i form av en croppad hoodie och vida mjukisbyxor för en fika på stan.

- Just nu vill vi se subtila mjuka print som går lite ton i ton, men även klassiskt svart. Andra trender som lever vidare är color block och meshdetaljer. Även croppade toppar som möter en hög midja på tighs trendar vidare, säger Maria Bergehamn, produktexpert på Reebok och fortsätter:

- Du kan köra vilka set du vill! Förutom tights och sport-bh har vi också en hoodie med breda ärmar och ett par vida byxor till, detta set kommer i puderrosa eller grått. En riktig vinnare!

Reebok trend setSa någon en mysig hoodie och vida byxor? Joo, tack! Lika bekvämt som det är trendigt. Kuva: Sophie Odelberg

Att styla ett set kan tyckas enkelt i och med att du har en komplett look i trenden i sig. Däremot finns det mängder med tips på hur du kan ta den till nya nivåer.

- Det är ju kaxigt med set och en sådan outfit vill man låta tala för sig själv. En klassiskt svart kombo i form av tight och sport-bh får liv med en oversizead hoodie eller t-shirt över.

Att träningsmodet sedan ett par år tillbaka kan vara lika självklart på arbetsplatser (bland annat hos oss på Sportamore) som en snygg kostym är ingen nyhet. Men eftersom modet konstant förändras kan man fråga sig om sportswear-plaggens status i modehusen börjar dala.

- Både ja och nej. Tights kommer att hålla i sig eftersom du kan styla dem med en stor skjorta eller hoodie och krispiga vita sneakers. Men att gå runt i träningslinne och 3/4 tights till vardags är inte riktigt lika aktuellt.

Reebok trend setSet från Reeboks senaste yogakollektion i ett mönster som är mjukt och feminint. Kuva: Sophie Odelberg

Det mjuka kamouflagemönstret i rosa på bilden ovan är ett bra exempel på hur du kan sticka ut samtidigt som du får en feminin och mjuk look. Är du däremot en av de som föredrar tidlöst och stilrent framför utstickande och vågat är ett helsvart set inte någon dum idé.

- Musta on mustaa niin kuin muutkin. Vet man inte vad man ska ha på sig så är svart alltid en vinnare, samma regel gäller för träningskläder, säger Maria Bergehamn och fortsätter:

- Den här hösten släpper vi även tights och linne till gravida, där har vi valt kulörerna svart och två subtila färger. Här kan du välja om du vill köra samma färg på över- och underdel eller mixa. Men tänk va snyggt med en blå kombo eller varför inte ett helsvart set som på bilden nedan?

Reebok trend setNu har Reebok lanserat tights och linne för gravida kvinnor, den här svarta kombon är ett stilrent kort i garderoben. Kuva: Sophie Odelberg

LÄS MER: Video: Utmana dig själv med köysikiipeilyä

LÄS MER: Träningen som bränner flest kalorier