Adidas Speed of Light – nya fotbollsskorna 2016 du måste spana in! Image

Adidas Speed of Light - nya fotbollsskorna 2016 du måste spana in!

Äntligen lanserar Adidas färgstarka Speed of Light Pack med tre nya fotbollsskor som väcker habegär! Spana in Adidas X16+ Purechaos, Ace 16+ Purecontrol och Messi 16+ Pureagility.

Inför fotbollssäsongen 2016/2017 lanserar Adidas tre nya modeller som ingår i serien Speed of Light. Precis som namnet antyder handlar det om skor som ska göra dig snabbare på fotbollsplanen. Namnet har också en koppling till färgerna på skorna. Det tyska sportmärket har nämligen insperats av färgerna som uppstår i ett experiment med ljusets hastighet och därför färglagt skomodellerna i klarrött, knallgult och illblått.

De tre skomodellerna som ingår i serien är: Adidas X16+ Purechaos, Ace 16+ Purecontrol och Messi 16+ Pureagility.

- Speed of Light Pack är de most dynamiska fotbollsskorna som Adidas någonsin har lanserat och är designade för att hjälpa spelarna att sticka ut och ta ledningen på planen. Det här är de snabbaste och mest rörliga skorna vi har designat som tar bollkontrollen till en ny nivå. De kommer att vara avgörande när några av de största matcherna mellan världens bästa spelare avgörs den här säsongen, säger Sam Handy, Vice President of Design på Adidas, i ett uttalande.

LÄS MER: Så väljer du rätt fotbollssko

De nya fotbollsskorna som ingår i Speed of Light

Adidas X16+ Purechaos

speed of light

För dig som vill ha en riktigt snabb sko! Adidas X16+ Purechaos är designad för de snabbaste fotbollsspelarna i världen. Det här är den lättaste och most aerodynamiska skon i Adidas sortiment. Skon har en sockliknande design som döljer skons snörning, allt för att ge en så nära passform som möjligt. Adidas X16+ Purechaos kommer bäras av Real Madrids Gareth Bale (som gjorde succé i Wales i EM) och FC Barcelonas Luis Suarez.

Adidas Ace 16+ Purecontrol

speed of light

Vill du ha ett par skor som du slipper knyta är det här modellen för dig. Adidas Ace 16+ Purecontrol kallas för en av fotbollsskovärldens mest innovativa skor just för att den saknar skosnören, men tack vare ovandelen i primeknit får du en perfekt passform som gör att skon sitter som gjuten på foten. Teknologin non stop grit ger en svåröverträffad yta för dig som vill ha en nära bollkontroll. Adidas Ace 16+ Purecontrol kommer att bäras av stjärnor som franska Paul Pogba som lirar i Juventus och FC Barcelonas Ivan Rakitić.

Adidas Messi 16+ Pureagility

speed of light

Som namnet avslöjar är den här skon inspirerad av FC Barcelonas stjärna Lionel Messi. Med den här skon på foten behöver du inte oroa sig för att skosnörena ska gå upp, snörsystemet purecut döljer nämligen snörningen inuti skon så att du får en ren tillslagsyta på skons ovansida. Tack vare den så kallade sprintframe-tekniken får du en stabil fotbollssko med mycket grepp men med liten vikt.

FOTNOT: De tre skomodellerna som ingår i Adidas Speed of Light beräknas komma in på Sportamore under veckan. HÄR hittar du Sportamores utbud av fotbollsskor från Adidas.

LÄS MER: Fotbollsstjärnan: Så hittar du rätt fotbollssko just för dig