Adidas bästa löpartights för herrar våren 2018 Image

Adidas bästa löpartights för herrar våren 2018

Efter en lång vinter med tjocka, fodrade löparkläder är det äntligen dags att dra på sig säsongens svalare tightsnyheter från Adidas.

Ingen kompression och inget foder så långt ögat kan nå! Adidas materiaali ClimaCool respektive ClimaLite andas kvalitet och håller dig torr och sval. Vår testpanel har utvärderat säsongens nya, svala löpartights från Adidas för att du ska hitta rätt par för just dig.

TKO sukkahousutadidas too tight

Rekommenderat pris: 599 kruunua

Sammanfattning: Favoriter med grym passform.

Testpanelen äger:

Ett par löpartights med lite coolare mönster som stilmässigt är skapade för den urbana löparen, det vill säga han som gillar att springa i stadsmiljö.

- De här tightsen sticker ut med kamouflagemönstret som sträcker sig över knäna och ned över smalbenen och vaderna. De är "street-aktiga" och har en lite tuffare look samtidigt som de är diskreta, säger en av testarna som verkligen diggar designen.

Materialet ClimaLite ger en väldigt mjuk känsla och passform, har en hög fukttransport och svalkar ned dig när du springer. Du blir aldrig för blöt eller varm i de här tightsen.

- De är väldigt mjuka och elastiska, vilken jag personligen föredrar. Helt klart mina favoriter i det här testet, säger en av testarna som provlöpt i alla tights i det här testet.

TKO tights har minimalistiska, diagonala reflexsömmar som ger synlighet i mörkret, inga dragkedjor, varken nertill eller till några fickor. Men det elastiska materialet gör det ändå lätt att komma i dem.

- Det finns en liten ficka utan dragkedja bak på sidan av tightsen. Inte stor nog för mobilen, men lagom för nycklar och ett busskort om du inte orkar springa hela vägen hem.

Response pitkät sukkahousutResponse long tight

Rekommenderat pris: 599 kruunua

Sammanfattning: Långa tights som håller vad de lovar.

Testpanelen säger:

Response long tights är av klassisk modell och har en diskret design utan krusiduller. Materialet ClimaCool, som de här tightsen är gjorda i, ger extra ventilation i varmt väder.

- De här tightsen funkar utmärkt både till löpning och att ha på gymmet. De är bra, lätta och gjorda i ett tunt material, säger en av testarna.

Tightsen har dragkedjor vid anklarna och en liten ficka med dragkedja bak på sidan. Ett plus är även reflexdetaljerna som ser till att du syns i mörkret.

- Jag tycker att tightsen transporterar bort svett från kroppen på ett bra sätt och ser till så att jag håller mig torr under hela löprundan, säger en av personerna i testpanelen.

De förformade knäna gör att du kan röra dig naturligt och obehindrat. Många långa löpare har problem med att tightsen blir för korta nedtill, något som inte händer i den här modellen.

- Äntligen en modell med ordentlig längd på benen, säger en testare.

Supernova pitkät sukkahousutadidas supernova long tight

Rekommenderat pris: 699 kruunua.

Sammanfattning: Med starka reflexer för mörkerlöpning.

Testpanelen säger:

Tights i ClimaLite-material som drar bort fukt från huden och ser till så att du håller dig torr under en längre tid. En stretchig model med dubbelsidigt tyg som följer kroppens rörelser så att de knappt känns.

- Den här modellen har helt klart bäst synlighet med sitt reflexmönster och passar därför perfekt för kvällslöparen. Reflexerna kanske fyller mindre funktion på gymmet, så de här är nog främst tänkt för utomhusbruk, säger en av testarna.

Supernova long tights är true to size, tunna och håller dig sval under hela löprundan. De har en diskret design som uppskattades av testpanelen.

- Tightsen har ett mönster nedtill men det är mindre framträdande och syns mestadels bara på smalbenen. Komforten däremot får full pott, säger en testare.

Förutom en svettskyddad ficka med dragkedja som rymmer små väsentligheter har tightsen elastisk linning med dragsko samt dragkedjor vid anklarna för grym passform.

LÄS MER: Så kommer du igång med löpningen 2018

LÄS MER: Så tejpar du knät efter en skada

SHOPPA HÄR: Hela vårt sortiment inom löpning