8 halksäkra skor för vinterväder Image

8 halksäkra skor för vinterväder

I snö och kyla gäller det att förse fötterna med ordentliga skor. De här åtta modellerna är säkra investeringar inför säsongens slaskiga och hala underlag.

Halksäkra kängor kan låta som en onödig utgift för den som bor i stadsmiljö, men faktum är att dubbade dojor borde vara ett måste för alla nordbor. En isig gata blir en skridskobana utan skor med bra grepp, så om du planerar att röra dig utomhus i vinter - se till att klicka hem ett par redan i dag! Här nedan är våra favoriter för både dam och herr.

Halksäkra favoriter för henne

Salomon.jpgShelter Spikes CS WP från Salomon är ganska liten i storleken, men maxad när det kommer till funktion. Ovandelen i softshell är vattentät och sulan har hårdmetalldubbar som gör att du står stadigt på isiga vägar. Vill du ha ett par rejäla skor i ett tjockt material som garanterar osvikligt grepp i ett riktigt vinterlandskap är det här vinnarskon för dig. Rekommenderat pris är 1 695 kronor.

Merell Thrmo Freeze.jpgEn vinterkänga som påminner mer om en sneakers, perfekt för dig som vill ha en mer stadsanpassad look. Merrell Thermo Freeze WP Ice+ har en vattentät ovandel och en mjuk insida av fleece. Det gör den ultimat för dig som fryser om fötterna och planerar att gå många vinterpromenader på isigt underlag. Rekommenderat pris är 1 695 kronor.

Halti.jpgFreddo Dx Mid Arctic Grip från Halti blev en favorit hos vår testpanel (läs testet HÄR). Den är skön och mjuk samtidigt som det ger ett stabilt stöd. Trots att skon saknar dubbar ger den suveränt grepp på blöta och hala underlag, tack vare Vibram Activ-sulan som påminner om sandpapper i strukturen. Tänk bara på att modellen är lite liten i storleken. Rekommenderat pris är 1 495 kronor.

Icebug.jpgEn klassisk promenadsko från Icebug med vattenavvisande ovandel i mocka och vattentät, greppsäker sula. Metro2 BUGrip har dynamiska dubbar som anpassar sig efter underlaget. Det här gör att du kan gå mjukt på hårda underlag, och får stöd på mjuka underlag. Rekommenderat pris är 1 795 kruunua.

Halksäkra favoriter för honom

Icebug_herr.jpgLetar du efter en klassiker som alltid levererar? Metro2 BUGrip från Icebug är ett säkert kort för vinterns promenader. Sulan är vattentät, men ovandelen i mockan är bara vattenavvisande vilket kan vara bra att tänka på. De dynamiska dubbarna blir hårda på is och snö medan de blir mjuka på golv och asfalt. Rekommenderat pris är 1 795 kronor.

Halti_herr.jpgFreddo DX Mid Arctic Grip från Halti ger det bästa av två världar. Den är smidig samtidigt som den är robust. Vibram Arctic Grip-sulan känns som sandpapper, vilket gör att du står stabilt på hala och blöta underlag. Den är dessutom vattentät och ventilerande. För skogspromenader i vinterkylan är det här fötternas bästa vän.

Merrell.jpgMerrell Thermo Freeze WP Ice+ har ett tufft namn och är lika tuff mot is och slask. Vibram Arctic Grip-sulan greppar hala underlag galant, helt utan dubbar. Det gör också att du kan ha skon på asfalt och i köpcentrum utan problem. Den är vattentät, varm och passar i ett riktigt kallt klimat. Rekommenderat pris är 1 695 kronor.

Salomon shelter spikes.jpgHalt underlag är inga problem om du har Salomon Shelter Spikes CS WP på fötterna. Sulan är stabil och greppsäker med hårdmetalldubbar, dessa är dock inte dynamiska så skorna gör sig bäst bortanför asfalt och stadsmiljö. Det är en varm och skön vintersko för dig som älskar att vara utomhus på vintern. Rekommenderat pris är 1 695 kronor.

SHOPPA HÄR: Kängor

LÄS MER: Test av säsongens halksäkra kängor

LÄS MER: Så blir vinterlöpning din nya favorithobby