6 rumpövningar med gummiband Image

6 rumpövningar med gummiband

Om du vill att det ska bränna i din booty gör du rätt i att plocka fram gummibandet. Här visar PT:n Charlotte Beijer sex övningar som får det att svida i sätesmusklerna.

Det finns en anledning till att gummibandet är en favorit för många: det är redskapet nummer ett om du vill forma dina rumpa. Med ett gummiband är det lätt att variera din träning och det är dessutom enkelt att packa ned i väskan och ta med till gymmet eller på resan.

Personliga tränaren Charlotte Beijer visar sex olika sätt att använda minibandet för att bygga din booty. Tänk på att olika band ger olika motstånd. Det kan vara värt att köpa ett par stycken för att kunna öka svårighetsgraden. HÄR hittar du vårt utbud av gummiband.

Charlotte Beijer har på sig Breath Elastika Metallic linne i svart, Hypercoool Marble Tights och Air Zoom Fearless Lux träningsskor. Allt från Nike. 

1. LATERAL WALKS | 10 steg/sida x3

Placera gummibandet över vaderna. Gå tio steg åt en håller innan du vänder och går tio steg tillbaka. Upprepa övningen tre gånger. 

2. STANDING KICKBACKS | 15 repetitioner/ben x3

Ställ dig höftbrett isär med fötterna. Placera gummibandet över vaderna, spänn till magen och kicka bak ena benet utan att svanka för mycket. Tänk på att hålla balansen under övningen. Gör 15 kickar med ena benet innan du byter ben. 

3. SIDE-LYING CLAM | 15 repetitioner/sida  x3

Lägg dig ned på sidan i en så bekväm position du kan. Placera gummibandet över låren och tänk att du häftar ihop fötterna. Vrid upp det knä som är närmast taket så att det pekar rakt upp i toppläget, vrid sedan ned igen. Upprepa 15 gånger innan du byter sida. 

4. SINGLE LEG HIP THRUSTS | 10 repetitioner/ben x3 

Ligg ned på rygg med gummibandet placerat över knäna. Lyft sedan upp ena benet i en 90-graders vinkel och håll det i luften under hela övningen. Spänn till magen och pressa upp höften genom att trycka ifrån med hälarna. Glöm inte att spänna rumpan i toppläget. Upprepa 15 gånger innan du byter ben. 

5. FIRE HYDRANT EXCERCISE | 15 repetitioner/ben x3

Stå på alla fyra med axlarna över händerna och höften över knäna. Placera gummibandet över knäna. Spänn magen och vrid ut ena benet åt sidan i en "kissande hunden"-position. Upprepa 15 gånger innan du byter ben. 

6. SQUAT + SIDE KICK | 15 repetitioner x3

Placera gummibandet precis nedanför knäna. Gör en squat och kicka sedan ut ena benet åt sidan. Gör en till squat och kicka sedan ut med andra benet. Gör sammanlagt tre varv av övningen. 

LÄS MER: Bygg din booty – 4 enkla övningar

LÄS MER: Så får du en större rumpa