Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020 Image

Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Här är våra topp fem tenniskjolar som är bäst i test!

När du ska köpa en kjol för tennis finns det ett par faktorer att titta lite extra efter. Alla tenniskjolar har innershorts, vissa av dem har därtill fickor för bollarna men majoriteten av dem saknar fickor (ingen av modellerna i testet har exempelvis det). Då får du ta til ett riktigt klassiskt drag: förvara tennisbollen under innershortsen! I övrigt är det passformen, komforten och rörelsefriheten som står i fokus. Hur lång eller kort tenniskjol du ska välja bör baseras på bekvämligheten. När det kommer till färgval kan det vara klokt att tänka på om du ska använda den för inomhus- eller utomhusspel. Här nedan hittar du fem testfavoriter 2020.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av tenniskjolar

Sval sommardröm

Tenniskjolar

Test av: Mcode Skirt från Adidas

Finns i färgen: Vit.

Sammanfattning: Somrig och sval tenniskjol som passar till allt!

Testpanelen tycker:

Är du ute efter en dressad kjol som du kan ha både på tennisplanen och den efterkommande lunchen i solen har du kommit helt rätt. I den här kjolen känner du dig tillräckligt klädd för att köra samma look vid båda tillfällen.

- Kjolen har en ganska låg midja med bred resår som sitter åt utan att sitta för hårt. Är du mellan två storlekar skulle jag välja den mindre då den här är något stor, säger en testare.

Längden på kjolen är längre än andra tenniskjolar är vilket ger ett något mer påklätt intryck och uppskattas av samtliga i testpanelen. Innershortsen har inga fickor, så du får stoppa bollarna under shortsen. Nämnvärt är också att shortsen synns igenom det vita kjolstyget.

- Designnen och materialet är väldigt speciellt, jag har aldrig sett det tidigare på en tenniskjol. Tyget är kräppat och påminner lite om ett tunt, skrynkligt papper. I övrigt är designen clean och jag gillar den orangea detaljen, säger en testare.

Matchas bäst med en stadig backhand från baslinjen!

Ajattele vaaleanpunaista!

Nike tenniskjol

Testaa av: Maria Skirt från Nike

Finns i färgerna: Rosa och gul.

Sammanfattning: Vippig och flickig sommarfavorit - matcha gärna med vit topp!

Testpanelen tycker:

Det här är en flickig kjol där kjoltyget är randigt i rosa och transparent. Kombinationen av den rosa glassfärgen och designen gör att den känns väldigt flickig och passar bäst för de yngre i testpanelen.

- Den här tenniskjolen är extremt stretchig och mjuk, det finns inget som hindrar mina rörelser, säger en testare och en annan fyller i:

- Däremot är det yttre kjolstyget väldigt känsligt så håll dig långt borta från kardborreband och tvätta kjolen i tvättpåse.

Något som uppskattas är att innershortsen är lite längre än många andra innershorts, de har samma längd som kjolen och ger en lite mer påklädd känsla.

- Jag skulle säga att längden är kort, men inte för kort! Shortsen ger bra stöd för både rumpa och lår tack vare slim fit-passformen.

Den här tenniskjolen passar en ganska ungdomlig all round-spelare som har en lika vass forehand som kjolens fronfigur; Maria Sharapova (eller Marija Sjarapova som är den direkta översättningen av hennes Ryska namn reds.anm.).

Testfavorit!

Björn Borg tenniskjol

Test av: Trista Skirt från Björn Borg

Finns i färgerna: Blå, gul, rosa och vit.

Sammanfattning: Perfekt kombination av funktion och stil.

Testpanelen tycker:

Testets vinnare är en vippig och feminin tenniskjol som samtidigt ger en dressad look. Loggan är en snygg detalj som får många pluspoäng.

- Det här är garanterat en komplimangsmagnet. Designnen känns som en mix av en skoluniform och en sportig tenniskjol, säger en nöjd testare.

Trista Skirt är tillverkad i ett extremt mjukt och lyxigt material som känns väldigt skönt mot huden. Innershortsen har samma material som alla andra short på tenniskjolar så du får vad du förväntar dig när du klickar hem den här. Materialet suger snarare upp fukt än ventilerar bort det, men håller dig tillräckligt torr för att du ska kunna spela obehindrat utan skavsår.

- Kjolen utmärker sig för att den är väldigt kort, så kort att kjolkanten går i samma höjd som shortsen. När du lutar dig framåt ser man shortsen tydligt. Det finns inga fickor utan du får stoppa bollarna under innershortsen.

Sammanfattningsvis är det här en kjol som andas fart och passar dig som går mycket på nät - en riktig vinnare helt enkelt!

Kaikkien aikojen suosikki

Nike tenniskjol

Test av: Court Victory Skirt från Nike

Finns i färgerna: Beige, vit, svart och lila.

Sammanfattning: Passar alla åldrar, spelstilar och kroppstyper.

Testpanelen tycker:

En Nike-klassiker som funnits med ett tag. Det här är en riktigt bra tenniskjol som passar de flesta kroppsformer. Den plisserade modellen ger hög trendfaktor, och om du jämför med andra plisserade kjolar har Nike lyckats få till det i ett material som både andas, stretchar och håller formen.

- Det är perfekt längd på shortsen men det som gör att jag inte faller helt för kjolen är att det yttre tyget är något kort. Kjolen går knappt under skinkorna och du ser shortsen hela tiden, säger en testare.

Kjolen är riktigt bekväm att spela i, sitter skönt i midjan och andas perfekt, trots hårt spel känner du dig fräsch. På grund av färgen rekommenderar testpanelen dig att använda den inomhus. För tennisspel utomhus finns även mörkare versioner av samma kjol.

- Man känner sig fin i den här kjolen och den går att matcha med allt. Den heter Victory Skrit och jag känner mig faktiskt som en vinnare när jag kör en smash i den här kjolen. En proffsig känsla!

För de färgsprakande spelarna

Asics tenniskjolar

Test av: Club Skort från Asics

Finns i färgerna: Rosa/blå och blå/rosa.

Sammanfattning: För dig som gillar att synas på planen!

Testpanelen tycker:

Det här är en omlott-tenniskjol som känns lite nytänkande. Designnen gör att den passar det äldre gardet av tennisspelare som gillar att sticka ut på banan. Perfekt att ge i present till sin tennisälskande mamma!

- Kjolen har ett ganska mjukt och skönt tyg som ändå har bra funktion. Innershortsen känns lite stramare än många andra shorts på tenniskjolar. Och de saknar fickor så du får stoppa bollarna under innershortsen, säger en testere.

Utseendemässigt har kjolen ett veck baktill vid svanken som testpanelen är lite frågande inför vad den har för funktion.

- Längden på kjolen är perfekt, ett snäpp längre än shortsen och inte för kort. Alla känner sig bekväma i den här längden, säger en testare och en annan fyller i:

- Tennis är en stilren sport och det är ovanligt att hitta tenniskjolar som den här, med både kaxiga färger, kontrasterande sömmar och utstickande design. Den är extra allt, helt enkelt!

Därför passar just den här kjolen från Asics spelaren som precis köpt ett lite lättare rack som går enklare att svinga!

SHOPPA HÄR: Allt du behöver inom tennis

LÄS MER: Vilket tennisracket ska jag köpa?