5 bästa off pist-åken Image

5 bästa off pist-åken

Längtar du desperat efter skidsäsongen? Sorry, skidproffset Kristofer Turdells bästa off pist-tips kommer inte att göra saken bättre.

Gällivaresonen Kristofer Turdell, 26 år, är en friåkare som tävlar i Freeride world och är ambassadör för Peak Performance. Han lever för skidåkningen och vet exakt var det är som allra roligast att åka off pist.

- Viktigast är ju såklart att ha ett gäng bra vänner att åka med, då är det roligt var du än befinner dig. Här är fem ställen jag haft kul på, säger Kristofer Turdell.

1. Alaska

- Långa branta åk och massor av pudersnö. Lång resa och lite av ett projekt att verkligen komma ut och åka men när du väl står på en topp är åkningen grym!

HÄR kan du se när Kristofer Turdell åker i Alaska.

2. Gemsstock, Andermatt

- En lift som verkligen går till toppen på berget Gemsstock gör att det finns lättillgänglig off pist i alla riktningar. Relativt lite folk så har du tur kan du åka spårat i dagar, säger Kristofer Turdell.

3. Flegere, Chamonix

- När det snöat under natten och alla står i kö i Grands Montets är det läge att välja Flegere. Mindre, men rolig terräng och inte lika långa köer.

4. Framsidan, Riksgränsen

- I maj smälter snön och blir till en mjuk smörig konsistens. Då är det läge att varva framsidan i riksgränsen. Lekfull terräng med allt från hängdrivor till tågtunnlar.

5. Seehorn, Gressoney

- Lättillgänglig skogsåkning på båda sidor av liften och nära till Alpernas bästa lunchservering på Punta Jolanda.

kristofer turdellVill du ha mer av Kristofer Turdells skidåkning kan du följa honom på Instagram eller Facebook.

LÄS MER: 5 övningar som gör dig redo för skidsäsongen