5 crop tops för sommarträning Image

5 crop tops för sommarträning

Maj slog värmerekord i hela landet och juni ser ut att bli minst lika varm. I sommarhettan är så lite kläder som möjligt att föredra. Här är fem fina crop tops för utomhusträning.

SHOPPA HÄR: Alla våra crop tops

Vissa i vår testpanel för träningskläder är inte vana vid att träna med bar mage, då kan det kännas lite ovant till en början. Men faktum är att en crop top är den ultimata överdelen när temperaturen kryper uppåt. Trendigt, svalt och supersnyggt! Testpanelen har svettats i fem fina crop tops. Vilken blir din favorit?

Blacc Desert Crop TopSE_BLACC.jpg

Märke: Blacc

Malli: Desert Crop Top

Ostaja maksaa: 229 kruunua

Finns i färgerna: svartvit och blå

Passform: Den här toppen är lite längre än en vanlig sport-bh och slutar där man är som smalast i midjan. Toppen sitter lagom tight men är ganska stor i storleken, både i kupa och omkrets, du kan behöva kliva ned ett steg i storlek om du är mellan två storlekar.

Komfort: Det går superbra att träna i den här toppen, den sitter på plats oavsett om du boxas, gör burpees eller situps. Tyget är mjukt och skönt och du känner knappt att du har något på dig. Däremot är den gjord i dubbla lager tyg och blir ganska varm när du svettas. Tyget suger upp svettet från kroppen och efter ett svettigt pass.

Design: Supersnygg! Mönstret är stilrent och fräscht, och toppen är klädsamt skuren.

Sammanfattning: Tillsammans med ett par höga tights visar du bara ett par centimeter hud i den här toppen, vilket känns precis lagom naket om du inte är van att visa magen när du tränar. Testpanelen tycker om att om den sitter ganska löst trots att den är tight, för då skär den inte in och skapar fula veck. Man känner sig snygg och stark i den här! Den funkar för all typ av träning men gör sig bäst under pass då du inte svettas alltför mycket eftersom tyget blir väldigt blött. Plus för riktigt snygg design som du kan matcha med en mängd tights och tröjor från Blacc.

Reebok Geo Print Crop TopSE_REEBOK.jpg

Märke: Reebok

Malli: Geo Print Crop Top

Ostaja maksaa: 349 kruunua

Finns i färgerna: svart

Passform: Det här känns som en hybrid mellan en sport-bh or en crop top. Den är något stor för att funka som en sport-bh men har ett ryggparti som gör det svårt att bära sport-bh under. Passformen blir helt enkelt lite mittemellan.

Komfort: Supermjukt tyg som känns skönt mot huden. Den höga halsskärningen gör den riktigt bekväm liksom det breda bandet under bysten. Du känner dig inte heller för varm, vilket är ett stort plus!

Suunnittelu: Här finns det inget att klaga på, den är skitsnygg! Eftersom vi gillar designen så pass mycket bärs den med glädje som en topp till en par höga tights. Sättet den är skuren på får musklerna att "poppa", vilket testpanelen gillade starkt.

Sammanfattning: En stilmässig dröm som är perfekt för lågintensiv träning, men kanske ska lämnas hemma under de tuffaste passen. Passformen blir inte helt klockren när den rör sig i gränslandet mellan en crop top och en sport-bh. Tyget är för tunt och ger inte tillräckligt med stöd för att fungera som en bh, men designen påminner mer om en sport-bh. Det största plusset med den här toppen är utan tvekan designen och det mjuka, följsamma tyget. För lågintensiv träning som yoga och promenader har du hittat en smickrande kompis.

Adidas Sports ID Cropped TankSE_ADIDAS.jpg

Märke: Adidas

Malli: Sports ID Cropped Tank

Rekommenderat pris: 249 kronor

Finns i färgerna: grå och rosa

Passform: Eftersom linnet är väldigt löst finns det inte så mycket att anmärka på gällande passformen. Det är luftigt och skönt men visar så klart en hel del hud när du böjer dig ned eller liknande. Toppen är något liten i storleken.

Komfort: Med en lös passform stramar det inte någonstans och det är i princip omöjligt att inte känna dig bekväm i det här linnet. Det är lite störigt när tyget åker upp så fort du böjer dig ned, men aldrig obekvämt. Stort plus för mjukt följsamt tyg!

Suunnittelu: Den A-formade designnen på linnet var inte helt smickrande på alla kroppstyper. Antingen ska du ha en rätt platt mage, bära höga tights till eller känna dig bekväm med att linnet "sticker" ut mitt på magen. I övrigt är det en fin grå färg på ett rätt basic linne.

Sammanfattning: En av de längre topparna i testet som passar dig som ogillar när det sitter åt. Tack vare den lite längre modellen slipper du visa alltför mycket hud om du bär ett par höga tights till. Linnet är stilrent och basic utan störande detaljer och går att matcha till det mesta. Det är luftigt och skönt i värmen men suger upp svett snabbt. Det syns tydligt när du blir svettig eftersom linnet är gjord i 100 procent bomull så vi bär det helst som ett sportswearlinne.

Nike Essential Crop TopSE_NIKE.jpg

Märke: Nike

Malli: Essential Crop Top

Myyntihinta: 329 kruunua

Finns i färgerna: svart, ljusrosa, rosa och vit

Passform: Perfekt i storleken och grym passform. Den här toppen är suverän för dig som gillar en loose fit! Otroligt skön och luftig att ha på sig, särskilt om man tycker om crop tops som inte är åtsittande.

Komfort: Det är ett sportswear-plagg snarare än ett plagg att träna i då det inte håller sig på plats, är lite tjockare i tyget och inte specifikt designat för träning. Däremot går det alldeles utmärkt att matcha toppen till tights eller shorts som man sedan exempelvis kan promenera eller gymma i.

Suunnittelu: Svart, basic och stilrent. Ett säkert kort till alla typer av tights och kläder. Plus för att den finns i fyra olika färger.

Sammanfattning: En t-shirt som du kan gymma eller springa i om du vill, men tyget är i tjockaste laget för svettig träning. Den ger utrymme för att visa mage om man vill det, eller så kan man ha högre tights eller shorts till. Den kan med fördel matchas till en kjol, jeans, shorts or andra vardagsplagg i sommar för en sportig, avslappnad look. Vi rekommenderar inte den här tröjan för högintensiv träning, men på powerwalk, till lågintensiv träning eller vardagsbruk är det här en stilren tischa som visar lagom mycket hud.

Fila Muut Crop TopSE_FILA.jpg

Märke: Fila

Malli: Other Crop Top

Ostaja maksaa: 349 kruunua

Finns i färgerna: svart

Passform: Du med medelstora till stora bröst kommer tycka att den här sitter bättre än du som är lite plattare i formen. På småbystade kvinnor blir den lite slapp framtill trots att storleken är rätt och bandet under bysten sitter tight. Det drar ned passformen något även om den sitter bra i övrigt. Däremot påminner den mer om en sport-bh än en crop top.

Mukavuus: Tyget är jättemjukt och skönt och det skaver ingenstans. Men det finns ingen stretch i tyget och det känns som att bära en mjukiströja i sport-bh-version. Det är inget negativt, men kanske inte så bra för just träning...

Design: Vi älskar loggan och brottarryggen! Sköna 90-talsvibbar som gör den snygg och trendig att bära som den är till ett par höga tights. Instagram-vänlig om något.

Sammanfattning: Som crop top för Instagrambilder är det här en tia, men som träningsplagg hade vi önskat en tightare fit över bysten. Även med sportbh under blir tyget lite slappt och fukttransporten är inte den bästa. På plussidan hamnar däremot det mjuka tyget och den snygga designen. Den här drar vi fram för powerwalks i stadsmiljö då vi vill vara lite extra snygga, lågintensiva klasser som pilates eller sommarens festivaler tillsammans med höga jeansshorts.

LÄS MER: 3 anledningar att älska nya träningsskon från Puma

LÄS MER: Sommarens bästa tofflor och sandaler från Moheda, Havaianas och Birkenstock