4 styrkeövningar du kan göra med ett yogahjul Image

4 styrkeövningar du kan göra med ett yogahjul

Ett yogahjul kan användas till mycket mer än stretching. Träningsprofilen Ida B Olsson visar fyra sätt att träna din styrka med hjälp av det mångsidiga redskapet.

Stretching, yoga, styrka och massage - det populära yogahjulet har många användningsområden. Det är dessutom riktigt bra för att öva upp balansen, något du får jobba med i de här fyra styrkeövningarna. Men tänk på att det kan ta ett par gånger innan du lyckas göra övningarna utan att tappa balansen.


Gör alla övningar 12 x 3 (om det är en benövning där du gör ett ben i taget blir det 12 gånger per ben).

1. Split-kyykky

Vila ovansidan av ena foten på hjulet och rulla det benet bakåt medan du gör ett utfall. Gör alla tre set innan du byter sida och gör likadant med det benet. Se till att suga in naveln och ha en stolt hållning genom hela övningen så att du får en upprätt core.

Här jobbar du: Framsida lår, baksida lår och säte.

2. Lonkkatyöntö

Vila ena benets vad och hälen mot yogahjulet medan det andra står stadigt i golvet. Lyft höften från golvet, spänn magen och sug in naveln medan du håller händerna längs sidorna som ett stöd. Rulla hjulet fram och tillbaka så att benet sträcks och böjs.

Här jobbar du: Säte, baksida lår och vader.

3. Superman

Stå på knä och placera hjulet framför dig. Vila båda händerna på hjulet i en "superman"-pose med handflatorna mot varandra. Spänn magen medan du rullar fram och tillbaka.

Här jobbar du: Framförallt hela bålen, det vill säga mage och rygg, men även rygg och armar.

4. Plank crunch

Stå i en vanlig plank position, men låt fötterna vila mot yogahjulet. Rulla fram och tillbaka, så att benen böjs, medan du står i en planka.

Här jobbar du med: Den främre bukmuskulaturen och coren eftersom du måste hålla dig upprätt på hjulet, men även axlar och armar.

Ida B Olsson har på sig t-shirt och tights från Blacc. Om du vill följa härliga Ida B Olsson kan du göra det på hennes blogg Workout is passion eller på Instagram .

LÄS MER: Bygg din - 4 enkla övningar

LÄS MER: 7 träningsövningar du kan göra i en trappa