Här är Sveriges nya matchställ

Lagom till playoff-matcherna till EM mot Danmark får svenska landslaget ett nytt matchställ. Vad tycker du om den nya designen?

I modevärlden blåser tydliga 90-talsvindar, och nu har vindarna tagit sig ända in på fotbollsarenorna. Svenska landslagets nya matchställ är inspirerat av tröjorna som landslaget lirade i under början av 90-talet. På framsidan syns horisontella linjer i två diskret skiftande gula nyanser, landslagsskölden får ta gott om plats på bröstet och halsen är fortsatt rund och har "Sverige" broderat i nacken.

Designnen är framtagen av Svenska fotbollförbundet och Adidas och det nya matchstället är det tredje i sitt slag sedan Adidas blev officiell tröjleverantör till landslaget 2013. Zlatan Ibrahimovic har i ett pressmeddelande beskrivit den nya designen som "kraftfull" och "annorlunda", vilket han hoppas ska innebära succé i kommande playoff.

Första gången vi får se det nya matchstället är i playoff-matchen mot Danmark den 14 november på Friends Arena. Då får vi se om de gula ränderna kan få danskarna att darra - och bära oss ända till EM.


Erkan Zengin, Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal visar upp den nya tröjan.

"Det vi har tagit fasta på i designprocessen är dels den stolthet som spelarna känner över att spela i landslaget men framförallt villigheten att ge allt för tröjan och de blågula färgerna. Med den avskalade designen ges landslagsskölden utrymme att symbolisera just detta. Både vi och spelarna är fantastiskt nöjda med resultatet och ser nu fram emot att tillsammans med det svenska folket skapa många klassiska fotbollsminnen." säger Ninos Icho, brand communications manager på Adidas.