Årskrönika: Här är proffsens favoritmärken 2017

Vi tar en tillbakablick på sporthistoriens gångna år och spanar in vilka märken som våra favoritatleter har föredragit under 2017.

JANUARI: CRAFT

Året började med Tour de Ski där Stina Nilsson från Sverige tog en tredje placering. Hon vann sammanlagt fyra etapper av sju möjliga, varav tre i distans och en i sprint. Ett märke vi ofta ser på Stina Nilssons skidkläder är Craft som är en stor favorit när det kommer till underställ och träningskläder i gymmet och i skidbacken. Spana in vårt utbud av Craft HÄR.

APRIL: BAUER

Hockeysäsongen håller igång ända in på våren och i april stod det klart att det var HV71 som kammade hem SM-guldet i hockey, efter att de besegrade Brynäs IF med 4-3 i matcher. Vill du satsa på samma hockeyutrustning som det vinnande laget är Bauer märket för dig. Så se till att matcha handskarna med klubban nästa säsong!

MAJ: BREAD & BOXERS

Hockeysäsongen fortsatte, nu på en högre nivå, och Sveriges herrar tog VM-guld efter ett intensivt straffdrama mot Kanada. Pluspoäng fick Henrik Lundqvist i målet som spikade igen totalt och blev matchens hjälte. Frågar du Henrik Lundqvist själv är det så klart hans egna underklädesmärke Bread & Boxers som varit populärast under 2017. Du hittar hela vårt utbud, för både herrar och damer, HÄR.

JULI: ARENA

Sarah Sjöström har tagit många titlar under året. Mest minnesvärt är prestationen i juli då hon både slog världsrekord i 100 meter fritt och tog sitt tredje raka VM-guld i 100 meter fjäril. För sin insats under året som gått tog hon i höstas emot priset Bästa kvinnliga idrottare från Europa 2017 på Pristagare ANOC Awards, vilket var första gången en svensk friidrottare fick ett pris. Självklart ser vi henne simma i både baddräkt och badmössa från Arena.

JULI: NIKE

Vår favoritfotbollsspelare Neymar Jr från Brasilien är inte bara en stjärna på fotbollsplanen, han är nuförtiden även en grym designer. I slutet av juli släppte han sin första signatursko i samarbete med Nike där han hade dekorerat skorna med speciella datum och namn som en hyllning till sin familj, karriär och sitt hemland. Förutom fotbollsskor för både juniorer och seniorer hittar du även träningsplagg för juniorer, så att dina kids kan kicka fotboll som Neymar Jr! HÄR finns vårt utbud av hans Nike-kollektion.

Läs mer: Neymar Jr släpper sin första fotbollssko

ELOKUU: REEBOK

Högintensiv träning som CrossFit blir bara hetare världen över och under augusti var allas blickar på USA och Reebok CrossFit games. Efter hård träning under hela våren och sommaren möttes världens främsta och mest vältränade atleter. På den kvinnliga sidan var det australiensaren Tia-Clair Toomey som kämpade sig upp på förstaplatsen! En atlet som gärna tränar och tävlar i Reebok, ett av de främsta märkena för CrossFit entusiaster.

MARRASKUU: ADIDAS

Som att VM-guld i hockey inte var nog för Sverige slog herrlandslaget ut Italien i kvalet till fotbolls-VM 2018 i november. Sverige höll nollan under deras andra möte och fick därmed en biljett till Ryssland nästa sommar. Bortsett från att Sverige höll nollan kanske du också spanade in Ola Toivonens fotbollsskor från Adidas? Hos oss hittar du Nemeziz 17.1 FG i både vitt och orange.

JOULUKUU: FISCHER

Självklart avslutas året på samma sätt som det började, med skidåkning i fokus. Charlotte Kalla gjorde det igen - i början av december tog hon säsongens tredje världscupseger i favoritdistansen 10 kilometer fritt i italienska Toblach. Självklart på skidor från Fischer! Spana in vårt skidpaket från Fischer med skidor, längdpjäxor och längdbindning.

LÄS MER: Vägen till Vasan - så ska du träna

LÄS MER: Så ska du klä dig när du åker längd