The Sweaty Reality

Det är naturligt att svettas när man tränar, precis som att bli trött eller bli röd. Ändå undviker en av tio kvinnor att träna av rädsla för att se svettig ut och för hur de kommer att uppfattas. Det är inte förvånande, eftersom den nuvarande bilden som presenteras i medierna inte exakt representerar verkligheten, särskilt inte den svettiga verkligheten.

Som ett företag inom sport- och fitnessbranschen erkänner vi vår roll i att upprätthålla detta problem och strävar efter att göra det bättre. Vårt mål är att visa upp en mer autentisk representation av aktiva livsstilar och att ge kvinnor möjlighet att träna på sitt sätt, utan begränsningar eller osäkerhet. Motion handlar om så mycket mer än att bara svettas. Det handlar om egenvård, både fysiskt och mentalt. Det handlar om att göra något roligt och utmana sig själv för sin egen skull.

3 svettiga frågor

Vi lät några av våra lagmedlemmar svara på några svettiga frågor. Här är deras svar:

1: Hur bra skulle du säga att idrottsindustrin är på att porträttera svett i sin marknadsföring?

Inte alls bra, och det var därför vi kände att vi behövde uppmärksamma det i vår nya kampanj. Att visa träning i sin mest naturliga form är det mest rimliga för sportföretag. Idag är det dock något som anses onormalt på grund av bristen på representation i marknadsföringen. För att inte dölja det faktum att vi som sportvarumärke har en bidragande del i detta. Därför är det dags att ändra bilden av hur kvinnor ska se ut när de tränar.

Stine, Sportamore

2: Tycker du att det är utmanande att du kan bli röd eller svettig när du tränar?

Båda. När jag tränar tänker jag inte nödvändigtvis på det, men det är klart att jag reflekterar över att bli svettig och röd och hur andra ser på mig efteråt. Samhället har skapat en förvrängd bild av vad attribut som rödhet och svettning betyder när det är något av det mest naturliga. Och jag känner att nu när vi har pratat om det känns det inte lika stort - man måste avdramatisera det hela.

Lina, Sportamore

3: Tror du att många kvinnor känner sig hämmade av sin svettning?

Tyvärr, ja. Detta skapas av förvrängda normer och stereotyper om hur kvinnor ska vara och se ut - kriterier som talar om för dig vad som är okej och vad som inte är det. Och precis som andra sportvarumärken bidrar vi till den här bilden. Det är ett långsiktigt arbete som flera aktörer måste arbeta för. Och det är därför vi vill, okommenterat, visa den svettiga verkligheten för att skildra den så naturligt som den är.

Vilma, Sportamore

#svettamore #sweatmore