poster

Sommarträning - Pass 6

For time

400 m löpning

4 varv av “Cindy’s cousin”

300 m löpning

3 varv av “Cindy’s cousin”

200 m löpning

2 varv av “Cindy’s cousin”

100 m löpning

1 varv av “Cindy’s cousin”

“Cindy’s cousin”


5 burpees

10 armhävningar

15 air squats

Med "For time" menas att du gör passet så fort du kan - med så många pauser som du känner att du behöver. Du behöver självklart inte ta tid om du inte vill, men vill du utmana dig själv så är det ett riktigt bra sätt ett mäta din egen utveckling. Notera bara din tid och testa sedan samma pass igen om några veckor eller månader.

Burpees

Börja ståendes med fötterna axelbrett. Hoppa eller gå sedan ner så att bröst och lår nuddar marken. Tryck dig upp - hoppa eller kliv - tillbaka upp med fötterna mot händerna och sträck ut höft och knän i ett hopp ovanför marken. Du kanske är kaxig de första varven, men sen brukar det slå till... 😅 Gå inte ut alltför hårt i början, spara hellre på krafterna och tryck på i slutet - det är många varv!

Armhävningar

En välbekant övning som är toppenbra på det sättet att den går att variera och dessutom alltid anpassa utefter person och behov. Armhävningar går att göra både på knän och fötter, eller som vänstra bilden illustrerar: med armarna på en bänk. Du kan också alltid variera dina armhävningar genom att placera händerna smalare eller bredare. Du gör dem som du själv vill och kan såklart även variera under passets gång - kom bara ihåg att alltid spänna magen så att du inte tappar hållningen i bålen.

Air squats

Helt vanliga benböj! Börja med att stå med rak rygg - axelbrett eller något bredare beroende - med kroppsvikten på hälarna. Skjut bröstet uppåt och framåt samtidigt som du sätter dig ner (tänk att du ska trycka rumpan bakåt). Försök att gå ner till 90 grader om du kan. Fokusera på att pressa dina knän utåt på vägen upp.

Träningsoutfit from Reebok. Tights här and t-shirt här

Träningsskor

Skor som är utformade för HIIT-träning och när du vill blanda löpning och styrketräning.

Kolla in alla träningsskor för dam här

Alla träningsskor för herr här

Sugen på fler sommarpass? Här hittar du 7 till!