poster

Sommarträning- Pass 5

Amrap 20 min

("As many Rounds/Reps as possible" - Gör så många varv och repetitioner som möjligt på 20 minuter)

20 box jumps

10 burpees

10 armhävningar

30 sekunder hollow hold

Box jumps

Använd en box, eller i detta fall trappor, som känns lagom utmanande vad gäller höjd. Stå axelbrett eller något bredare framför boxen. Böj knäna något som för att "ta sats" innan du explosivt hoppar upp på hoxen. Landa på båda fötterna på boxen och sträck ut höften. Hoppa eller gå ner med ett ben i taget innan nästa hopp.

Inte utmanande nog? Testa Burpee Box Jumps! Innan varje hopp, utför en burpee. Puh.

Burpees

Börja ståendes med fötterna axelbrett. Hoppa eller gå sedan ner så att bröst och lår nuddar marken. Tryck dig upp - hoppa eller kliv - tillbaka upp med fötterna mot händerna och sträck ut höft och knän i ett hopp ovanför marken. Hatkärlek till dessa, visst?! 😅

Armhävningar

En välbekant övning som är toppenbra på det sättet att den går att variera och dessutom alltid anpassa utefter person och behov. Armhävningar går att göra både på knän och fötter, eller som vänstra bilden illustrerar: med armarna på en bänk. Du kan också alltid variera dina armhävningar genom att placera händerna smalare eller bredare. Kom bara ihåg att alltid spänna magen så att du inte tappar hållningen i bålen.

Hollow hold

Utmärkt för att stärka bålen! Ligg på rygg med armarma sträckta över huvudet. Lyft huvud, armar, skulderblad och ben över huvudet. Hur högt du lyfter beror på form (tänk att du alltid ska ha så lite luft mellan ländryggen och marken som möjligt). Om övningen känns tuff kan du testa att hålla armarna bredvid kroppen istället (som bilden visar). Håll positionen i 1 minut. Böj benen för en lite enklare variant.

Sugen på fler sommarpass? Här hittar du 7 till!